NYHEDER 25. NOV 2019 KL. 12:47

Færgerute genopstår med hybridfærge

Af: kollektivtrafik

Færgerute genopstår med hybridfærge

I december genopstår færgeruten mellem Rudkøbing på Langeland og Marstal på Ærø, når en ny hybridfærge begynder at sejle mellem de to havne. Den nye færgen døbes ÆrøXpressen og øger øens færgekapacitet til gavn for både turisme, erhvervsliv og øboere


Færgeselskabet ÆrøXpressen A/S forventer, at den nye hybridfærge bliver godkendt af Søfartsstyrelsen i starten af december. Derefter skal færgen sejle et antal prøveture mellem Rudkøbing og Marstal, inden hun er klar til drift.

- Med ÆrøXpressen får Ærø fem færger til og fra Ærø. De rejsendes fleksibilitet har aldrig været større. Vi er forbundet til Als i Syddanmark og videre til Tyskland, til Fyn og til Langeland, Lolland og Falster, siger turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken.

Omkring 250.000 turister besøger Ærø hvert år. Med den nye færge får turisterne sammen med de cirka 6.000 øboer og flere hundrede lokale virksomheder over 25 daglige afgange til og fra øen i Det Sydfynske Øhav.

- Ærø er i vækst. Med ÆrøXpressen kan vi byde mange flere velkommen til Ærø. Det ærøske erhvervsliv, pendlere, ærøboer og turister får alle glæde af den øgede færgekapacitet, siger Chris Hammeken.

Billetsamarbejde sikrer fleksible rejsevilkår for passagererne
ÆrøXpressen A/S og det kommunale færgeselskab Ærøfærgerne har indgået et billetsamarbejde, som går ud på, at en billet giver adgang til at rejse med begge færgeselskaber. Dermed får de rejsende en langt større fleksibilitet i forhold ti afgane.

Direkte forbindelse mellem København og Ærø
Forud for indsættelsen af ÆrøXpressen har færgeselskabet arbejdet hårdt på at sikre passagererne gode forhold under hele rejsen.

- Vi arbejder hele tiden på at skabe fleksible løsninger for vores færgepassagerer. Derfor har vi indsat en forbindelsesbus fra færgehavnen i Rudkøbing til banegården i Svendborg. Og så arbejder vi på at etablere et samarbejde med Flixbus, som giver vores rejsende en direkte forbindelse fra Ærø til København, siger Søren Vestergaard, der er direktør for ÆrøXpressen.

Lørdag 30. november inviterer ÆrøXpressen A/S på dåb, fest og fyrværkeri på havnen i Marstal. Færgen kan ses i havnen, og butikkerne i Marstal byder på særlige ”Xprestilbud” i dagens anledning.

Fakta om ÆrøXpressen: