NYHEDER 20. DEC 2019 KL. 09:08

Fynske unge ser på kollektiv trafik gennem en videolinse

Af: kollektivtrafik

Fra oktober 2019 til og med marts 2020 har FynBus gang i en videokonkurrence. Konkurrencen har til formål at få unges bud på, hvordan man får flere uddannelsessøgende til at tage bussen i skole i stedet for bilen. For trængslen på vejene og på parkeringspladserne ved de fynske uddannelsesinstitutioner er i mange tilfælde stor


Med en flåde af uddannelsesruter, der er specielt tilpasset ringetiderne på de forskellige uddannelsesinstitutioner, ønsker trafikselskabet FynBus en dialog med de unge om, hvordan selskabet får flere studerende til at vælge bussen til, når de skal i skole.
 
Et socialt projekt for klasser
FynBus’ videokonkurrence er lavet med udgangspunkt i, at de uddannelsessøgende med et kamera i hånden, og som et socialt projekt for klasser og studiegrupper, kommer til at reflektere over, hvordan FynBus får flere studerende til at tage bussen i skole i stedet for bilen.
 
Hver måned får de 16-24-årige et nyt tema, de kan arbejde med.
 
I november skulle de uddannelsessøgende eksempelvis komme med deres bud på, hvordan FynBus får flere studerende over i bussen i stedet for bilen ud fra temaet: Bussen som en kørende studieplads.
 
For at lokke de unge til at producere videoer og deltage i konkurrencen, har FynBus sørget for, at der er gode præmier på højkant, der kan være med til at styrke sammenholdet i klassen/studiegruppen.
 
Imponerende kvalitetsvideoer
De første to måneder af videokonkurrencen er nu afsluttet.
 
Fra FynBus lyder det, at de langt hen ad vejen er meget imponerede over kvaliteten af de videoer, de har modtaget. Der er i høj grad nogle grupper, der har taget opgaven seriøst, og har lavet nogle flotte videoer, der behandler månedens tema på fornem vis.
 
Herunder er den video, der vandt månedskonkurrencen i november, hvor de studerende har arbejdet med temaet: Bussen som en kørende studieplads.