NYHEDER 27. JAN 2020 KL. 10:43

Busoperatør på lufthavnsbusser: Vi er kommet godt fra start

Af: kollektivtrafik

Siden 29. september sidste år har der stået Keolis på siden af busserne og på chaufførernes uniformer på Midttrafik’s to lufthavnsruter - 912X og 925 X - mellem Aarhus og lufthavnene i Billund og Tirstrup. Keolis vandt det seneste udbud af ruterne på baggrund af markante serviceforbedringer


Keolis har indsat 11 nye Scania Interlink-busser på 13 meter på de to lufthavnsruter. Busserne har kørestolslift ved midterdøren og har god bagageplads. De nye busser har en høj komfort med ekstra gode sæder beregnet til længere strækninger. De to lufthavnsruter har meget få stop - nogle afgange mellem Aarhus og Billund er gennemkørende uden stop. Busserne har toiletter og Keolis har tilføjet mulighed for passagererne at hente kaffe eller the på busturen.

Lufthavnsruterne adskiller sig fra andre busruter ved at være tilpasset flytrafikken. Den vigtigste forskel er, at lufthavnsbusserne i princippet kører 24 timer i døgnet. Rute 912X Aarhus -Billund har en fast køreplan, mens Rute 925X Aarhus-Tirstrup kører udelukkende efter flyselskaberne afgange og ankomster uden fast køreplan. Busafgangene på denne rute fastsættes 2-4 uger i forvejen.

De nyindkøbte 11 nye Scania Interlink busser hører til de mest miljø- og klimavenlige på markedet. Energieffektiviteten er høj med en ydeevne på 4,5-5 kilometer pr. liter diesel.

- Den flotte grønne profil skyldes tre faktorer, siger Peter Lanng Nielsen, der er administrerende direktør i Keolis.

- De nye busser har virkelig en høj energieffektivitet, desuden kører lufthavnsbusserne på lange stræk med få stop, og endelig har vi i Keolis nogle dygtige chauffører, som er bevidste om at køre så grønt som muligt, siger han videre.


Flere af chaufførerne på ruterne er nye hos Keolis, og er hurtigt faldet til i miljøet hos Keolis. De har fået tilbud om at blive faglærte buschauffører efter meritmetoden, og den første har allerede gennemført de uddannelsesmoduler, han manglede og er nu faglært. Flere er på vej gennem uddannelsen.

- De to midtjyske lufthavnsruter ligger godt for Keolis med Midttrafiks ekstra høje servicekrav til både busser og chauffører, siger Peter Lanng Nielsen og fortsætter:

- Vi har heldigvis en gruppe af meget erfarne og dedikerede medarbejdere -chauffører, mekanikere og driftsstyringsfolk - der er parat til at yde deres bedste for at være på pletten for flypassagererne til og fra Tirstrup og Billund Lufthavn og sikre dem en behagelig begyndelse eller slutning på flyrejsen.