NYHEDER 12. FEB 2020 KL. 10:43

Danmarks første førerløse busser bliver fejret

Af: kollektivtrafik

Danmarks første førerløse busser bliver fejret

Aalborg skriver danmarkshistorie, når landets første førerløse busser indsættes på Astrupstien. I den anledning inviterer Aalborg Kommune til åbningsfest torsdag 5. marts ved Trekanten i Aalborg Øst

Efter knap fem års planlægning og ansøgningsproces fik Aalborg Kommune i december sidste år - som de første i Danmark - tilladelse til at lave forsøg med selvkørende busser. Siden da er busserne blevet programmeret og testet, og 5. marts åbner busserne dørene for offentligheden.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at byde Aalborg Øst-borgerne og alle andre velkommen i Danmarks første selvkørende busser. Jeg har stor tiltro til, at de kan bidrage til at skabe en bedre sammenhæng i området og bedre mobilitet for bydelens borgere. Jeg er enormt stolt over, at vi i Aalborg er firstmovers med denne selvkørende og bæredygtige transportform, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

- Samtidig bliver det spændende at få en forsmag på en mobilitetsform, der uden tvivl vil komme til at fylde endnu mere i fremtiden.


Hos virksomheden Holo, der leverer busserne, ser man også spændt frem til åbningsfesten.

- Vi har knoklet længe med at få alt på plads til den store dag, hvor vi ruller ud for første gang på dansk vej. Papirarbejdet omkring godkendelse er én ting, og noget andet er klargøringen af selve ruten med etablering af den digitale infrastruktur. Vores operatører, som får deres daglige arbejdsdag i og omkring busserne, ser frem til at komme på gaden og vise hvad de selvkørende busser kan, siger administrerende direktør Peter Sorgenfrei fra Holo.


Om åbningsfesten:

Fakta om de førerløse busser

Formål med de førerløse busser:

Interesserede kan læse mere om forsøget på www.smartbus.dk eller www.letsholo.com/aalborg-ost