NYHEDER 15. MAR 2020 KL. 18:06

Markant færre passagerer tager med bus og tog

Af: kollektivtrafik

- Vi ser nu, at passagertallet i den kollektive trafik er faldet markant, og det viser, at borgerne har lyttet til regeringens opfordringer. Vi er afhængige af mange af de passagerer, der er tilbage, fordi de opfylder samfundskritiske funktioner. Det er vigtigt, at de kan komme til og fra arbejde. Derfor vil jeg gerne takke alle de lokoførere, togførere, buschauffører og alle andre, der hver dag udfører den samfundskritiske funktion, som det er at sikre, at den kollektive trafik fortsat kører i denne tid, siger transportminister Benny Engelbrecht (S)


Trafikselskaberne oplever i disse dage markant færre passagerer både i og uden for myldretiden. Det viser, at borgerne har lyttet til S-Regeringens opfordringer.

For eksempel var salget af DSB-billetter onsdag samlet set omkring 70 procent lavere end normalt, og tendensen var torsdag og fredag fortsat nedadgående. Der er endnu ikke samlede tal for antal rejsende i fjern- og regionaltog, men personalet melder om rigtig god plads til de rejsende både i og uden for myldretiden. Derudover oplevede Metroselskabet i København fredag morgen, at passagertallet i myndretiden var 81 procent lavere end normalen.

Ligeledes ses der et markant fald i antal togpassagerer i de københavnske S-tog. Her var antallet af rejsende torsdag 12. marts på 142.000, mens der torsdag ugen før var 373.000 rejsende. I myldretiden var der omkring 70 procent færre passagerer end normalt.

Mange af de passagerer, der er tilbage udfører samfundskritiske funktioner og har behov for at komme på arbejde.



Corona