NYHEDER 16. MAR 2020 KL. 14:48

Persontransportområdet er hårdt ramt med omsætningsfald på mellem 75 og 100 procent

Af: kollektivtrafik


Taxibranchen melder om en nedgang i omsætningen på 75 procent siden i torsdag i sidste uge, mens 100 procent af turistbuskørslen er aflyst. Ifølge organisationen Dansk PersonTransport har turistbusbranchen haft et tab på 200 millioner kroner i første halvdel af marts. - Politikerne skal fokusere på økonomisk hjælp til små og mellemstore persontransportvirksomheder og selvstændige vognmænd, lyder opfordringen fra Dansk PersonTransport


S-Regeringen har besluttet at udskyde momsbetalingen for små og mellemstore virksomheder på grund af det pres, den aktuelle corona-situation har skabt. Fristen for betaling af B-skat er også udskudt, hvilket især skal hjælpe de selvstændigt erhvervsdrivende.

- Det er vigtigt, at der laves en hjælpepakke til de små og mellemstore virksomheder samt de selvstændige, således de kan kompenseres for omsætningstabet, siger Michael Nielsen, der er administrerende direktør hos Dansk PersonTransport.

Michael Nielsen hilser forslaget velkommen og peger samtidig på, at Dansk PersonTransport desuden ønsker, at pakken skal være uden skelen til medlemskab af A-kasse.

- Uanset hvilken sektor indenfor transportbranchen, som vi kigger mod, bløder de millioner af kroner lige nu. Hvad enten det drejer sig om turistbus-, taxi- eller specialkørslen, så er de ramt. Og de er ramt hårdt og har derfor behov for hurtig hjælp således, at der også er persontransportvognmænd efter, at denne krise er ovre.


Michael Nielsen understreger, at situationen er rigtigt alvorlig for små og mellemstore medlemmer.

- I skrivende stund står vi i en situation, hvor 100 procent af turistbuskørslen er aflyst. Vi har lavet vores egen research i form af spørgeskemaer, og vores medlemmer i turistbussektoren har rapporteret tilbage til os, at de har oplevet et omsætningstab på mindst 200 millioner kroner. Og det er første halvdel af marts alene, vil jeg gerne understrege. Det forventede tal for april er på nuværende tidspunkt på mindst 250 millioner kroner i tabt omsætning. Taxierne har siden i fredags oplevet en nedgang i omsætningen på 75 procent, og det tal forventes også kun at stige, siger Michael Nielsen.



Corona