NYHEDER 23. MAR 2020 KL. 12:58

Nye tiltag skal forebygge smittespredning i Københavns Lufthavn

Af: kollektivtrafik

Københavns Lufthavn (CPH) indfører nu en række nye tiltag, der skal sikre, at passagererne i lufthavnen holder afstand. Samtidig øger politiet sin tilstedeværelse i lufthavnen og skærper kontrollen. Tiltagene kommer efter reportager fra lufthavnen, hvor hjemvendte borgere stod meget tæt, da de skulle hente deres bagage ved båndene i ankomsthallerne

- Siden myndighederne fastlagde retningslinjer for afstand mellem personer i det offentlige rum, har vi indskærpet over for ankommende passagerer, at de skal holde afstand. Det har vi gjort via højttalerudkald, skiltning og personale. Vi kan konstatere, at det ikke har været nok, og der har været eksempler på, at der ved visse ankomster til lufthavnen har været for mange passagerer, der har stået for tæt på hinanden. Det skal vi stærkt beklage. Derfor strammer vi nu op, og gør nu en langt større indsats for at sikre, at passagererne holder den nødvendige afstand, siger sikkerhedschef i Københavns Lufthavn Johnnie Müller.

 
Konkret sker der følgende:

 

Københavns Politi øger tilstedeværelse
Også Københavns Politi øger sin tilstedeværelse i lufthavnen. Det sker for at sikre, at både passagerer og lufthavnen overholder de gældende retningslinjer.

- Vi kommer nu til at lave en grundig gennemgang af alle lufthavnens faciliteter og sikre, at de nye retningslinjer for at begrænse smittespredning bliver fulgt. Vi vil blandt andet se på, at der er tydelig skiltning med anvisninger til passagererne og opstillet håndsprit centrale steder. Men vi vil også holde øje med, at passagerer, der ankommer, overholder reglerne om at holde afstand. Og bliver retningslinjerne ikke overholdt, så har vi selvfølgelig bødeblokken i lommen, siger politiinspektør Rasmus Skovsgaard.


Konkret melder Københavns Politi om: