NYHEDER 1. MAJ 2020 KL. 10:21

Hurtigfærgelejet i Ystad er bygget om til ro/pax-færge

Af: kollektivtrafik

Hurtigfærgelejet i Ystad er bygget om til ro/pax-færge
Færgelejet i Ystad har været gennem en større ombygning, så det kan holde til tungt besøg af Povl Anker, når vejret driller.

Ystad Hamn og Bornholmslinjen er blevet færdige med tilpasningen af hurtigfærgelejet i Ystad. Det betyder, at erstatningsfærgen, Povl Anker fremover kan sættes ind på ruten Rønne-Ystad, når det giver mest mening og uafhængigt af andre færger


Baggrunden for ombygningen af færgeleje 5 i havnen i Ystad er, at det i flere år har været problemfyldt at indsætte Povl Anker som erstatningsfærgen på ruten, da det færgeleje, som færgen skulle benytte, ofte var optaget af polske færger.

- Det betød helt praktisk, at vi ikke kunne sætte Povl Anker ind, når der var behov for det. I stedet var vi tvunget til at vente på, at lejet i Ystad blev ledigt, forklarer Bornholmslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Ombygningen af lejet har været omfattende. Povl Anker er et helt andet skib end en moderne hurtigfærge, så det stiller store krav til lejet og fortøjningspullerter, som skal kunne holde til tungt besøg af Povl Anker.

- Ombygningen giver os mere frihed til at lave det trafikprogram, som giver mest mening og hjælper flest mulige bornholmere af sted, så de kan nå, det de har planlagt, når vejret driller. Det er et gevaldigt løft til færgebetjeningen af Bornholm, siger Jesper Skovgaard.