NYHEDER 21. JUN 2020 KL. 14:41

Politikerne på Christainsborg sender sommerpakke med billigere biletter ud i landet

Af: kollektivtrafik

S-Regeringen lancerer som en del af en sommerpakke til det danske samfund et rejsepas, der giver fri rejse i kollektiv transport i otte dage for 299 kroner, dertil kommer én million Orange-billetter. Samlet vil det give mulighed for en billigere ferie i Danmark


Køb et rejsepas, og rejs sommerlandet tyndt i otte dage for 299 kroner. Det er en del af S-Regeringens sommerpakke, der skal være med til at give en ekstra feriemulighed, være en håndsrækning til turisme- og serviceerhvervene og samtidig være med til at fremvise den kollektive trafik som en god måde at rejse på ferie på - både hvis man skal på tværs af landet, og hvis man i lokalområdet skal besøge lokale attraktioner.

S-Regeringen har afsat 37,5 millioner kroner til 50.000 rejsepas og én million Orange-billetter i skolernes sommerferie. Rejsepasset vil kunne bruges overalt i landet i DSB’s og Arrivas tog, i de lokale busser og lokaltogene, i metroen og Aarhus Letbane. Med én million Orange-billetter, som vil have en udbudspris på højst 99 kroner inklusiv den obligatoriske og i øjeblikket gratis pladsbillet, vil mange få mulighed for at komme billigt på tværs af Storebælt. Samtidig er der gratis færger for gående og cyklister i juli, så der er mulighed for at besøge alle egne af landet.

- Jeg er sikker på, at der er rigtig stor lyst til at komme rundt i landet, og når vi kan udnytte pladsen i den kollektive trafik på den her måde, er det både sikkert og fornuftigt. Jeg glæder mig selv til at holde sommer i Danmark og være med til at give turistbranchen et tiltrængt løft, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Initiativerne, som bliver lanceret, er følgende:

Rejs i Danmark:

1 million Orange-billetter:

Eksempler på startpriser på specifikke distancer er:

Interesserede kan læse mere om aftalen her:





Corona