NYHEDER 2. JUL 2020 KL. 11:25

Nye køreplaner betyder farvel til tomme busser hos Sydtrafik

Af: kollektivtrafik

Mandag 28. juni skiftede Sydtrafik’s busser til nye køreplaner, der gælder frem til juni næste år. På de fleste ruter er der tale om mindre ændringer, men på nogle ruter er der afgange, der helt udgår, fordi der er for få passagerer. - Turene udgår, fordi det ikke giver mening hverken økonomisk eller miljømæssigt at køre en stor bus med så få passagerer, siger Lotte Stensberg, der er afdelingsleder for Plan og Udvikling i Sydtrafik. Hun peger på, at der stadig er mange ture tilbage på de berørte ruter - og der er også mulighed for at benytte Flextur


De afgange, der er pillet ud af køreplanerne hos Sydtrafik, der står for den kollektive transport med busser i Syd- og Sønderjylland, er fundet på baggrund af passagertal fra hele 2019.

Sydtrafik har i samarbejde med kommuner og vognmænd identificeret 116 forskellige afgange på regionale ruter, hvor der i gennemsnit har været under 1,9 passagerer pr. tur. Ændringerne har dermed ikke noget med Corona/Covid-19 at gøre, og det forventes kun at påvirke ganske få passagerer.

- Turene udgår, fordi det ikke giver mening hverken økonomisk eller miljømæssigt at køre en stor bus med så få passagerer. Vi sparer miljøet for udledning af over 500 ton CO2 om året med disse ændringer, siger Lotte Stensberg, der er afdelingsleder for Plan og Udvikling i Sydtrafik.

- Der er stadig mange ture tilbage på de berørte ruter, og der er også mulighed for at benytte Flextur, siger hun videre.

Ny skolerute til Jordrup
Når skoleåret 20/21 starter, så er der en ny skolerute 511 til alle, der skal fra Jordrup og ind til Kolding. Den er opstået ved at enkelte afgange på Rute 257 er blevet nedlagt. I stedet er der oprettet en mere direkte forbindelse, der tilgodeser så mange skoler og uddannelsesinstitutioner i Kolding som muligt.

Med bus ud i sommerlandet
Nogle ruter kører med en særlig køreplan for skolernes sommerferie, hvor skolebusserne holder. Der findes dog også ruter, der kun kører i uge 27 - 32. Som noget helt nyt hos Sydtrafik kører der i år en gratis shuttlebus rundt mellem Kolding Kommunes største attraktioner. Den har fået navnet 255 og kan benyttes af både tilrejsende og lokale. Den lægger eksempelvis vejen forbi Trapholt, Geografisk Have, Skamlingsbanken og Unesco-byen Christiansfeld.

Mellem Vejle, Billund og Jelling kører der også en gratis shuttlebus, der fragter sommerferiegæster rundt til attraktioner som Legoland, Givskud Zoo og Kongernes Jelling. Den kører på andet år, og ligesom Koldings shuttlebus kan ruten og køreplanen findes på både Rejseplanen og www.sydtrafik.dk under køreplaner.



Rutekørsel