NYHEDER 8. JUL 2020 KL. 09:00

MultiQ har solgt et komplet ITS-system til en dansk busoperatør

Af: Redaktionen

Busselskabet Kruse A/S har underskrevet en kontrakt med teknologileverandøren MultiQ om en samlet IT- løsning til ca. 40 busser, der skal kører på Lolland. Leveringen vil finde sted i sommeren 2021, når busserne tages i drift.


”Den kollektive transport i Danmark investerer meget i grøn energi og intelligente transportsystemer. For os i MultiQ er det glædeligt at kunne deltage i denne innovative udvikling. Et stort tillykke til Kruse A/S med de nye busser på Lolland. Vi ser frem til et godt samarbejde. At Kruse A/S vælger os som samarbejdspartner viser, at vi har et stærkt og eftertragtet produkt til markedet”, siger Mads Henrik Hansen, adm. direktør for MultiQ Denmark.

Digitaliseringen og en øget informationsstrøm vil bidrage positivt til den fremtidige vækst i den kollektive trafik. Information og tjenester skal være brugervenlige, hurtige, enkle og dynamiske. Den teknologiske udvikling er med til at former passagerernes behov nu og i fremtiden. Den offentlige transport skal imødekomme disse behov for at være konkurrencedygtig.

ITS bidrager til en mere bekvem rejse, da den både henvender sig til de rejsende, chauffører, trafikstyringen og trafikselskaberne. De rejsende ønsker opdateret og pålidelig trafikinformation både i køretøjer, på stationerne og perroner. Trafikstyringen kommunikerer delvist med chauffører og bruger positions- og driftsinformation i realtid for at kunne danne sig et overblik og på den måde se- og kontrollere trafikken mere effektivt. Data hjælper den ansvarlige myndighed eller trafikselskabet med at træffe beslutninger. MultiQ tilbyder en komplet it-løsning, der tilpasser alle disse behov.

Sidste år vandt Sydtrafik f.eks. en pris for sin investering i udendørs skærme, hvor rejsende får information i realtid om afgangs- og ankomsttider. Skånetrafikken i Sverige har længe været en af de drivende aktører i digitaliseringen af den offentlige transport. I 2019 har skånetrafikken foretaget en omfattende investering i informationsskærme på stationer og ved stoppesteder.

Gennem disse projekter har MultiQ blandt andet fået en stærkere position inden for den offentlige trafik i de nordiske lande.

 It og teknologi Operatører