NYHEDER 8. JUL 2020 KL. 16:48

Den svenske regering uddeler støtte til kollektive trafikselskaber

Af: Mikael Hansen

Den svenske stat har ligesom den danske valgt at støtte de regionale trafikselskaber med 3 milliarder kroner (SEK) for at dække de manglende billetindtægter under coronakrisen. Det er Trafikverket, der står for at fordele støtten.


Trafikverket, som svarer til Trafikstyrelsen i Danmark, indkalder nu ansøgninger fra de svenske kollektive trafikselskaber fra det ekstraordinære tilskud på 3 milliarder svenske kroner, som den svenske regering har afsat for at holde hånden under den kollektive trafik under coronakrisen.

Trafikselskaberne skal i ansøgningerne dokumentere deres indtægtstab for perioden 1. marts – 30 juni 2020 sammenlignet med samme periode året før.

Puljen på de 3 milliarder kroner (SEK) er bevilget i henhold til at politisk aftale mellem den socialdemokratiske regering, Centerpartier og Liberalerne.

I pressemeddelelsen fra 11. maj 2020 begrunder den svenske regering den ekstraordinære støtte på bl.a. denne måde:

”Det er vigtigt at den kollektive trafik fungerer og er i gang for at mennesker, som er nødt til at rejse til skole eller job skal kunne gøre det uden risiko for trængsel eller øget smittespredning. Kollektiv trafik er også en klimasmart måde at rejse på og er vigtig for dem, der ikke har egen bil.”

(Kilde: regeringen.se)



Corona Økonomi