NYHEDER 30. JUL 2020 KL. 11:26

Forsker: Mundbind kan blive et krav i tog og busser

Af: Redaktionen

Rejser med tog, bus, fly eller metro kan meget vel komme til at ske bag mundbind. Også i Danmark.


Herhjemme er der ikke krav om at bære mundbind i for eksempel kollektiv trafik eller i supermarkedet. Ikke endnu. I sidste uge foreslog Enhedslisten, at der skal indføres krav om at bære mundbind i kollektiv trafik. Begrundelse var at beskytte sårbare borgere.

Thomas Benfield, der forsker i infektionssygdomme på Hvidovre Hospital, siger til DR P1:

- Jeg føler mig ret overbevist om, at vi kommer til at bære mundbind. Det har mange fordele, som vi er blevet klar over i løbet af den seneste tid.

Han fortsætter:

- Det vil være i særlige situationer, hvor man kommer tæt på og ikke kan holde afstand. Typisk i offentlig transport, hos lægen eller i forretninger. Men vi kommer ikke til at se det på samme måde som i andre lande, hvor det er alle, der bevæger sig i det offentlige rum, der bærer mundbind.

Han understreger samtidig, at der på nuværende tidspunkt ikke er behov for at anvende mundbind i Danmark.

- Men jeg synes, vi skal gøre det, når behovet opstår, mener Thomas Benfield.

Han står selv bag en større undersøgelse af mundbind som værn mod coronavirus. Resultaterne af undersøgelsen er efter planen klar midt i august.

Thomas Benfield sætter en tyk streg under, at mundbind ikke er en slags åndedrætsværn, der beskytter en selv. Mundbind skal ene og alene stoppe dråbesmitte, der udspringer fra bæreren.



Corona