NYHEDER 13. AUG 2020 KL. 14:00

Tysk undersøgelse afviser, at kollektiv trafik er kilde til corona-smitte

Af: Redaktionen

Sundhedsmyndighederne i Nordrhein-Westfalen har fastslået, at ingen passagerer i delstaten er blevet smittet med corona-virus i kollektiv trafik. De kollektive trafikoperatører i den tyske delstat tager passagerernes bekymring alvorligt og følger myndighedernes regler om forebyggelse af smitte.


Corona-virussen skaber usikkerhed hos nogle passagerer i kollektiv trafik. Det skyldes en formodet øget risiko for smitte i busser og tog.

Nordrhein-Westfalens transportministerium ønsker at imødegå denne bekymring med fakta og har startet en undersøgelse blandt alle sundhedsmyndigheder i staten.

De første resultater bekræfter, hvad eksperter har sagt i lang tid: risikoen for smitte med coronavirus i kollektiv trafik er ikke større end på andre offentlige steder. Indtil videre har der ikke været ét eneste påviseligt tilfælde af smitte, der kunne føres tilbage til rejser med ​​bus eller tog.

Transportfirmaer forebygger smitte 

Pandemien ramte kollektiv trafik med fuld kraft og stoppede mange års stabil passagervækst i Nordrhein-Westfalen.  Busser og tog er afgørende for mobiliteten for millioner af mennesker i forbindelse med arbejde, indkøb og fritidsaktiviteter. Derfor er de regionale trafikoperatører, der er medlemmer af brancheforeningen Verband Deutscher Verkehrsunternehmen (VDV), for længe siden vendt tilbage til normal kørsel. Operatørerne overholder strenge krav til sikkerhed og hygiejne. Ikke desto mindre har mange passagerer stadig bekymringer. 

-Kollektiv trafik er vigtig for pålidelig og klimavenlig mobilitet. Transportvirksomhederne har bevist dette, især under Corona-krisen, siger Ulrich Jaeger, formand for NRWs regionale gruppe af VDV. Han fortsætter:

- Hvis nogle kunder nu er bekymrede for, at de kan blive inficeret med koronavirussen i vores køretøjer, er der ingen objektiv grund til dette, men vi tager stadig Corona-pandemien meget alvorligt.

(Kilde: besserweiter.de )Corona Operatører