NYHEDER 23. SEP 2020 KL. 11:00

Fynske buschauffører er demensvenner

Af: Redaktionen

Når dørene går op i en af de grønne fynske busser, så møder du med stor sandsynlighed en chauffør, der er demensven. Trafikselskabet FynBus har i en årrække, sammen med Alzheimerforeningen og Demensvenligt Odense, sat fokus på, at busserne på Fyn skal være for alle – også for mennesker med demens. Og nu gør de det igen.


Mandag i uge 39 markerer starten på den årlige demensuge i Odense. I et samarbejde med Demensvenligt Odense og Alzheimerforeningen har FynBus over de sidste par uger præsenteret de fynske buschauffører for et skræddersyet læringsforløb om demens.


Buschaufførerne har modtaget information om, hvordan de kan hjælpe mennesker med demens til at få en god og tryg bustur med få konkrete tiltag, som f.eks. at tale langsomt og være tålmodig i mødet med kunden.


Demensven: Ja tak til mere viden om demens
Læringsforløbet om demens slutter for denne gang ved ugens udgang. Herefter får alle buschauffører, der har været igennem forløbet, titlen af at være Demensven og får udleveret et lille Demensven-hjerte, som de med god samvittighed kan sætte på uniformen.


Hos trafikselskabet FynBus ønsker de, at de fynske busser skal være for alle. Derfor har de i mere end to år haft fokus på at gøre de fynske buschauffører til Demensvenner. Af samme grund er personalet i FynBus’ kundecenter også Demensvenner.


At være Demensven handler om at sige ja tak til mere viden om demens. Det har mere end 100.000 danskere allerede gjort. Vil du lære mere om demens og hvordan du kan hjælpe mennesker med en demenssygdom, så kan du blive klogere og blive Demensven på www.demensven.dk.



Kundeservice Trafikselskaber