NYHEDER 13. JAN 2021 KL. 23:55

Websitet plads-i-bussen.dk giver corona-relevant information om fyldte busser

Af: Redaktionen

- og om de knap så fyldte busser i Movialand.


I disse tider, hvor vi rejser med omtanke, viser hensyn og frem for alt holder afstand, kan det være ekstra rart, hvis man kan tilrettelægge sin rejse på en måde, så man rejser, når der er mest plads i bussen. Og det kan man nu.

Movia har etableret en ny webapp, der hedder plads-i-bussen.dk. Webappen fungerer på samme måde som rejseplanen, som de fleste kunder i den kollektive transport allerede kender godt: Man vælger dato, tidspunkt og dét stoppested, hvor man ønsker at stå på bussen, og dernæst det stoppested, hvor man skal af.

Når man har trykket søg, bliver man præsenteret for tre rejser. Men som noget nyt kan man nu også se, hvor mange der forventes at være med busserne på det tidspunkt, man vil rejse på. Det vises med en farve og et antal personer, der indikerer, hvor meget plads, der er i bussen. Hvis alle rejserne indeholder røde fyldte busser, kan man bede om at se næste afgang med grønne busser, hvor der normalt er masser af plads. Den ny webapp tager højde for Movias seneste coronarestriktioner, hvor vi kun fylder busserne halvt op - dvs. benytter hver anden siddeplads og halvdelen af ståpladserne.

- Kunderne er rigtig gode til at rejse med omtanke og holde afstand. Vi ved også, at der er nogle kunder, som under Corona gerne vil planlægge deres rejse til tidspunkter, hvor der er ekstra god plads. Det overblik får de nu. Vi fylder i forvejen kun busserne halvt op for tiden, men med den nye webapp, kan vi hjælpe kunderne bedre med at vælge busser, hvor der er bedst plads, siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann og fortsætter:

- Selve ideen med webappen er blevet til i samarbejde med Movias borgerpanel. Vi har spurgt vores borgerpanel om, hvad webappen skulle kunne for at være relevant for kunderne i busserne. De har peget på, at webappen kan være en ekstra tryghed i corona-tiden, og det vil vi i Movia gerne støtte op om.

Rent teknisk er data i webapp'en baseret på en kombination af rejsekortdata og data fra Movias tællebusser, der løbende opdaterer prognoser på, hvor meget plads der er i busserne.

Tjek rejsen på plads-i-bussen.dkCorona Trafikinformation Trafikselskaber