NYHEDER 18. JAN 2021 KL. 18:00

Stevns Kommune udvider den kollektive transport med Plustur

Af: kollektivtrafik

Borgerne og andre, der opholder sig i Stevns Kommune - eller skal til kommune på det sydøstlige Sjælland, får nemmere ved at benytte busser og tog, selvom stoppestedet eller stationen ikke er lige uden for gadedøren. Fremover kan man bestille en Plustur, som kører fra gadedøren til nærmeste station eller stoppested


Den grundlæggende idé med Plustur er, at man skal kunne bo og arbejde overalt på Sjælland. Men det er ikke alle steder, at bus og tog kører hele vejen til sommerhuset eller helt hjem til bopælen. Derfor tilbyder Stevns Kommune borgerne Plustur - som er en tur med kollektiv trafik, som man plusser til bus- eller togrejsen.

Plustur begynder ved postkassen, hvor kunden bliver hentet af en chauffør i en af de biler, der også kører flextrafik for Movia, og man bliver så kørt til en station eller et stoppested, hvor man kan komme videre med tog eller bus. Eller omvendt.

Rejsen med Plustur planlægges med rejseplanen, som sørger for at sammensætte Plustur, bus og tog på den mest optimale måde. I de få tilfælde, hvor det ikke er muligt at tage bussen eller toget på dele af rejsen, får man tilbudt Plustur hele vejen.

- Stevns har mange, mindre landsbyer, som ligger lidt væk fra Alfarvaej og god kollektiv trafik. Med Plustur får mange, måske især unge, bedre muligheder for at komme til og fra Stevns, og jeg glæder mig til at se, hvordan stevnsboerne tager de nye muligheder til sig, siger formand for Plan, Miljø og Teknik, Flemming Petersen (V) fra Stevns Kommune.

De fleste biler, der kører Plustur, har gult Movia design, og ellers kan de kendes ved, at der i vinduet er et flextrafik-skilt. Plusturen har en fast pris på 21 kroner uanset, hvor langt man skal. Via rejseplanen bliver man sendt videre til en særlig hjemmeside, hvor man bestiller turen. Det skal ske senest to timer inden, man skal afsted, og man betaler med betalingskort, når man bestiller.

- Vi håber, at borgerne i Stevns Kommune bliver glade for den ekstra mobilitet, som Plustur giver både til hverdag og i fritiden. Vi ved fra de kommuner, som allerede tilbyder Plustur, at borgerne sætter pris på muligheden for at blive kørt lige til hoveddøren. I Movia har vi en målsætning om, at den kollektive mobilitet hele tiden skal udvikles, og det er dejligt, at Plustur nu også er et tilbud i Stevns Kommune, siger Per Gellert, der er plandirektør i Movia. 

Ordningen er åben for alle borgerne, uanset hvilken kommune man bor i. Plusturen skal blot begynde og slutte i en kommune med Plustur. 
 
Om Plustur på Sjælland:

Om Plustur andre steder i Danmark:



Plustur