NYHEDER 7. MAR 2021 KL. 11:33

TØF og KTF inviterer: BRT som schweitzerkniv

Af: Redaktionen

Der er store forhåbninger til, at BRT- Bus Rapid Transit – busser i eget tracé – kan give kollektiv trafik i byer et tiltrængt løft. Følg TØF’s og KTF’s webinar tirsdag den 16. marts kl.13.00-15.00.


I Aalborg åbner BRT’en i 2023. Der er store forventninger til at den nye BRT skal være med til at drive vækst og udvikling i Aalborg og både visioner og planer for 2. etape er allerede på plads. Movia har også en stærk vision for BRT i Hovedstadsområdet, hvor der blandt andet er lagt vægt på, at BRT hurtigt og billigt (sammenlignet med letbane og metro) kan sikre klimavenlige transportløsninger. Kritikere vil mene, at Aarhus i BRT-sammenhæng er kommet langsomt ud af starthullerne. Men nu sker der noget. Gør Danmarks næststørste by sig nu tanker om BRT som et gennemgående strategisk værktøj eller skal det blot være et virkemiddel til at bekæmpe trængsel på byens meget trafikerede Ringvej?

Er BRT en schweitzerkniv i forhold til de udfordringer om trængsel, klima og byudvikling som landets større byer står overfor – eller har vi overset noget?

Arrangementet afvikles i samarbejde mellem TØF og Kollektiv Trafik Forum.

Se programmet og tilmeld dig her

 



KTF Transmission BRT Bæredygtighed Infrastruktur Mobilitet Politik Trafikplanlægning