NYHEDER 6. MAJ 2021 KL. 10:13

To færgeruter kommer i udbud senere på året

Af: kollektivtrafik

Transportministeriet forbereder udbud af færgeruterne Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav, hvor der vil være fokus på omstilling til mære bæredygtig drift. Udbudsmaterialet til de to færgeruter, som skal udarbejdes i løbet af året, og transportminister Benny Engelbrecht (S) håber, at de mulige grønne løsninger vil komme fra branchen selv


De nuværende kontrakter på de to forbindelser udløber i 2024, og transportministeren lægger i forbindelse med det kommende udbud af de to ruter op til branchedialog om mere bæredygtige løsninger.

- Regeringen arbejder på alle fronter målrettet med at reducere vores CO2-udslip. Derfor skal vi allerede i forberedelsen af udbudsprocesser have fokus på den grønne omstilling. Udbud bidrager til at udvikle vores nuværende trafik og kan måske endda sætte nye standarder og retninger for vores fremtidige transport. Det gælder også for vores regionale færgeruter, og derfor vil jeg opfordre alle i branchen til at komme med input, der kan gøre udbuddene så grønne og bæredygtige som muligt, siger transportminister Benny Engelbrecht, der peger på, at Transportministeriet gerne modtager forslag fra aktører, som kan bidrage til at belyse mulighederne for den grønne omstilling af færgefart og udbuddene generelt.


Udbudsmaterialet til færgeruterne Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav, der i dag besejles af Molslinjen, forventes at blive offentliggjort i slutningen af 2021.



Færgeruter