NYHEDER 27. OKT 2021 KL. 15:00

I Nordjylland kan man tage sin cykel med i alle busser og tog

Af: kollektivtrafik

Det skal være lettere at rejse grønt. Derfor kan man fra mandag 1. november tage sin cykel med i alle busser og tog, der kører for Nordjyllands Trafikselskab, NT. Hvis man bruger Rejsekort eller Pendlerkort, er det oveni købet gratis


Det nye tiltag kommer som led i NT’s bestræbelser på at gøre det lettere og enklere at rejse med bus og tog. Derfor skal det også være nemt at medbringe sin cykel, så fra mandag 1. november kan man bare møde op, tage cyklen med ombord og checke ind med sit Rejsekort/Pendlerkort eller købe en billet.

- Hvis folk skal vælge den kollektive trafik og det at rejse sammen, skal vi sikre, at det er nemt og enkelt for dem. At gøre det nemmere at kombinere bus- og togture med andre grønne transportformer som cykler og løbehjul er et skridt i den rigtige retning, og vi håber, at mange vil benytte sig af muligheden, siger NT’s salgs- og kundechef, Mette Henriksen.

Tiltaget er i første omgang et pilotprojekt, der kører indtil 30. juni 2022. Inden udløbsdatoen skal tiltaget evalueres. Det bliver det i forsommeren 2022, hvor det også skal besluttes, om tilbuddet skal gøres permanent.


Gratis for de fleste
En ting er muligheden for at tage cyklen med. En anden er prisen. Her er der også godt nyt.
Det vil nemlig være ganske gratis for kunder med Rejsekort, Pendlerkort, Ungdomskort, Skolekort og Erhvervskort at tage en cykel med ombord. De skal kun betale for sig selv og altså ikke betale ekstra for at have cyklen med. Alle andre skal købe en cykelbillet til 13 kroner udover billetten til dem selv. Den kan man eksempelvis købe i NT Billet app.


Udfordring i myldretiden
Har man været med en bybus i Aalborg i myldretiden, ved man, at der ikke er meget plads til cykler der. Af samme årsag kan man ikke tage sin cykel med i bybusserne i myldretiden, som er mellem klokken 7.00 og 9.00 og mellem klokken 14.30 og 17.00. Det samme gælder generelt i NT's tog mellem Hjørring og Skørping. Men hvis man reserverer plads til sin cykel på NTplads.dk, kan man godt få den med i myldretiden alligevel. I alle andre busser og på alle andre togstrækninger kan cyklen komme med på alle tider af døgnet.


Fakta om gratis cykelbilletter:



Mobilitet