NYHEDER 23. NOV 2021 KL. 12:00

Trepartsaftale skal hjælpe arbejdspladser med mange corona-syge

Af: kollektivtrafik

S-Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en aftale, som både skal hjælpe lønmodtagere og arbejdsgivere, hvis ansatte må blive hjemme på grund af corona. Aftalen omfatter refusion af sygedagpenge til virksomheder fra første sygedag, hvis den ansatte er smittet med corona og barselsdagpenge til forældre, der skal passe et barn, som er hjemsendt fra skole eller daginstitution på grund af corona


Aftalen, der er indgået mellem S-Regeringen, arbejdsmarkedets parter, kommunerne og regionerne. Ordningerne gælder fra onsdag 23. november frem til mandag 28. februar 2022. Aftalen omfatter også selvstændige. S-Regeringen vil nu bede Folketinget om at hastebehandle et lovforslag, der skal føre aftalen ud i virkeligheden.

Formålet med aftalen er at give en økonomisk håndsrækning nu, hvor der er et stigende antal corona-smittede i befolkningen. Det har givet et stigende pres på virksomheder, som oplever flere corona-sygemeldinger og fravær, fordi de ansattes børn er sendt hjem.

Ordningerne ligger i tråd med dem, der tidligere var i brug under pandemien, og som udløb torsdag 1. juli i år. Til forskel fra sidste gang kan man dog i tilfælde af hjemsendt barn få barselsdagpenge fra første dag uden først at skulle bruge omsorgsdage eller første og anden "barns sygedag".

 



Corona