NYHEDER 19. JAN 2022 KL. 09:25

Erhvervsorganisation: Drop testkrav for EU-rejsende

Af: kollektivtrafik

Sverige vil fra fredag fjerne krav om negativ test ved indrejse for EU-borgere. Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv mener, at Danmark bør gøre det samme


- Det giver ikke mening, at der fortsat er rejserestriktioner for rejsende fra EU-lande, der er i besiddelse af et gyldigt coronapas. Hoteller og andre virksomheder i oplevelsesøkonomien ser stadig langt efter de internationale gæster, der er altafgørende for en rentabel forretning, siger Lars Ramme Nielsen, der er markedschef i Dansk Erhverv.

- Skal en tysker eller italiener for eksempel flyve til København, skal de selv før afrejse have lavet og betalt en test, som kan koste dyrt. Sverige dropper test-kravet fra fredag, og det bør Danmark også gøre, siger han og understreger, at Dansk Erhverv klart foretrækker en fælles, europæisk tilgang til rejsereglerne.

Ifølge Dansk Erhverv vil det være det bedste, hvis et gyldigt coronapas sammen med det nationale pas var nok til at rejse i hele EU.

- Sådan er det desværre ikke lige nu, og Danmark bør følge Storbritannien, Spanien og nu Sveriges eksempel og så ellers i Bruxelles argumentere for, at man inden for EU’s grænser bør kunne rejse frit. Det vil også være med til at vise befolkningerne, at man har en fordel ved at være vaccineret, så vi kan få de sidste med, siger Lars Ramme Nielsen.


Storbritannien og Spanien har fjernet testkrav ved indrejse for EU-borgere. Sverige følger efter fra fredag.



Corona