NYHEDER 1. FEB 2022 KL. 13:00

Trafikselskab i Syd- og Sønderjylland har fået ny bestyrelse - og ny formand

Af: kollektivtrafik

Den nye bestyrelse i Sydtrafik efter kommunal og regionsrådsvalget er faldet på plads i sin nye form med 13 medlemmer i stedet for tidligere 9 medlemmer. Fredag i sidste uge blev posterne som formand og næstformand besat, og der blev budt velkommen til 5 nye medlemmer


Preben Friis-Hauge, der sidder i Sydtrafiks bestyrelse for Region Syddanmark, fik formandsposten. Preben Friis-Hauge er valgt ind i Regionsrådet for Venstre, og han kommer med en stor erfaring inden for kollektiv trafik og Sydtrafik. Han har siddet på næstformandsposten i Sydtrafiks bestyrelse siden 2014.

- Jeg er rigtig glad for at blive valgt som formand for Sydtrafik's bestyrelse. Vi har gennem de sidste par år arbejdet tæt sammen med Sydtrafik om at udvikle og fremtidssikre det regionale rutenet, der forbinder de største byer i alle 11 kommuner med hinanden. Processen har illustreret, at Sydtrafik som trafikselskab er langt fremme i forhold til at indsamle og bruge data til at optimere den kollektive trafik, siger den nye formand, som fremhæver, at sydtrafik er med i front på centrale dagsordner som den grønne omstilling og bæredygtig udvikling af den kollektive transport.

- Det glæder jeg mig til fortsat at spille en rolle i, siger han.

Næstformandsposten gik til den socialdemokratiske borgmester fra Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen, der også sad i Sydtrafiks bestyrelse i sidste periode.

Med udvidelsen af bestyrelsen har alle 11 kommuner, der er medejere af Sydtrafik, nu en plads i bestyrelsen sammen med to repræsentanter fra Region Syddanmark. I den nye bestyrelse er der 5 gengangere fra sidste periode, 3 medlemmer som tidligere har siddet i repræsentantskabet for Sydstrafik samt 5 nye medlemmer.


Den nye bestyrelse består af:

Formand:


Næstformand:


Medlemmer:

Bestyrelsen vælges for en fireårig periode.

 



Navne Trafikselskaber