NYHEDER 5. OKT 2022 KL. 15:27

Arriva Danmark er solgt til investeringsfonden Mutares

Af: Redaktionen

Efter en lang salgsproces er der nu indgået aftale mellem Arrivas nuværende ejer, Deutsche Bahn, og investeringsfonden Mutares om at købe Arriva Danmark.


Mutares overtager alle Arrivas aktiviteter i Danmark – dvs. Arriva Bus, Arriva Tog, bybilerne fra SHARE NOW og uddannelsescentret UCplus inkl. alle medarbejdere.

Om salget siger CEO i Arriva Danmark, Marianne Bøttger:

-Jeg er utrolig glad for, at vi nu er i mål med at finde en ny ejer til Arriva Danmark. Alle fire forretningsdivisioner – Bus, Tog, vores bybilsservice SHARE NOW samt vores uddannelsescenter UCplus – indgår i den samlede handel, og med dette nye ejerskab kan vi nu igen fokusere på at styrke vores position i markedet. Mutares er med deres ekspertise et rigtig godt match til den danske Arriva-forretning, så dette er en meget positiv og vigtig milepæl på vores videre rejse.

Mutares, som er en investeringsfond med hjemsted i München, overtager også Arrivas aktiviteter i Serbien samt Arrivas busaktiviteter i Polen.

Mutares er en hurtigt voksende investeringsfond, som har erhvervet mange nye virksomheder i 2022 i flere forskellige brancher. Arriva Danmark bliver en del af Mutares-sektionen ”Goods and Services”.

Handlen skal nu godkendes internt hos Deutsche Bahns ledelse, i det tyske føderale transportministerium samt hos de nationale konkurrencemyndigheder i de berørte lande og hos EU’s konkurrencemyndigheder. Handlen forventes endeligt godkendt omkring årsskiftet 2022-2023.



Mobilitet Operatører Rutekørsel Tog og jernbaner