NYHEDER 14. MAR 2023 KL. 10:55

Flere sjællandske strækninger får nyt digitalt signalsystem

Af: kollektivtrafik

Flere strækninger mellem København, Køge Nord og Ringsted bliver fra lørdag 18. marts spærret, mens der gøres klar til et nyt signalsystem. Opgraderingen vil på sigt betyde færre fejl og forsinkelser og samtidig åbne for en ny direkte togforbindelse fra Næstved til København via Køge


Banedanmark tager inden længe et nyt digitalt signalsystem i brug mellem København og Ringsted. Opgraderingen betyder på sigt færre fejl og forsinkelser og åbner samtidig for en ny direkte togforbindelse fra Næstved til København via Køge.

Før de digitale signaler kan tages i brug, skal det nye system testes. Samtidig skal ny software implementeres på de strækninger, hvor det nye signalsystem er taget i brug. Det vil påvirke togtrafikken flere steder på Sjælland i perioden fra lørdag 18. marts til og med lørdag 1. april.

På følgende strækninger kører der ikke tog:


DSB og Lokaltog indsætter togbusser på strækningerne, når der ikke kører tog, og passagerer opfordres til at planlægge rejsen på Rejseplanen.

- Vi forsøger at påvirke passagererne mindst muligt, mens vi gør klar til opgraderingen. Men vi kan ikke lave de nødvendige opdateringer, mens der kører tog, så det er desværre nødvendigt at standse trafikken i en periode. Vi forsøger selvfølgelig at tilrettelægge arbejdet, så vi forstyrrer mindst muligt, siger signaldirektør i Banedanmark, Janus Steen Møller.

Opgraderingen betyder, at de gamle signaler langs sporet forsvinder. I stedet sendes signalet direkte til lokomotivføreren i toget. Adskillige strækninger er i dag digitaliseret, men udrulningen mellem København og Ringsted er første gang, at signalsystemet benyttes på en af de danske hovedstrækninger, som forbinder landsdelene.



Tog og jernbaner