NYHEDER 29. JUL 2019 KL. 10:00

Fra arkivet 6. april 2018 Nu snakker de fynske busser

Af: FynBus

Nu snakker de fynske busser

FynBus har siden årets begyndelse kørt et pilot-forsøg med udvendig stoppestedsannoncering på to udvalgte ruter. Udvendig stoppestedsannoncering skal gøre det nemmere for bl.a.synshandicappede at komme med bussen.

Det skal være nemt Det skal være nemt at tage bussen. Det mener de i hvert fald hos FynBus. Derfor har FynBus siden starten af 2018, på to udvalgte ruter, iværksat et pilot-forsøg med udvendig stoppestedsannoncering, hvor bussens højtalere fortæller kunden, hvor den kører hen. Udvendig stoppestedsannoncering skal gøre det nemmere og mere overskueligt for bl.a. svagtseende at komme med bussen.

Pilot-forsøget Pilot-forsøget omfatter de fynske regionalruter samt bybusserne i Odense. I projektets opstart blev regionalrute 191, der kører mellem Bogense og Odense, udvalgt. Herefter fulgte bybusruten 44, der kører mellem Odense Banegård og Syddansk Universitet. For begge ruter gælder det, at den udvendige stoppestedsannoncering kun er aktiveret ved start- og endestationen. Ved udgangen af årets første vartal kan FynBus nu konkludere, at teknikken er på plads og virker efter hensigten.

Det videre forløb Inden den udvendige stoppestedsannoncering kan implementeres i alle de fynske regionalbusser samt bybusser i Odense, skal FynBus’ køreplansafdeling tage stilling til, hvor på de enkelte ruter, at bussen skal snakke til passagererne. FynBus fortsætter med pilot-forsøget, og forventer at kunne implementere udvendig stoppestedsannoncering i resten af regionalruterne og bybusser i Odense i løbet af 2018.