NYHEDER 26. MAJ 2023 KL. 17:00

Statens selskab for flyveledelse får tog-direktør som formand

Af: kollektivtrafik

DSB's administrerende direktør, Flemming Jensen, der er tidligere pilot og koncerndriftsdirektør i SAS, er udpeget som ny formand for bestyrelsen for Statens selskab for flyveledelse, Naviair


Flemming Jensen, der er uddannet jagerpilot (F-104 Starfighter og F-16) og har været pilot og koncerndriftsdirektør i SAS, blev i 2015 administrerende direktør i DSB - en post han fortsat vil bestride.

- Flemming Jensen har alle de kompetencer, der er brug for i Naviair både lige nu og på længere sigt. Han kender luftfartsbranchen, og så har han mange års erfaring med drift. Han har været med til løfte DSB’s image og har skabt en velfungerende organisation, hvor der er stabilitet og tillid. Jeg ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand, siger transportminister Thomas Danielsen (V).

- Jeg er glad for udnævnelsen. Naviair har nogle af verdens dygtigste flyveledere og er i dag blandt de bedste leverandører af luftfartstjeneste i Europa. Jeg ser frem til at være med til at fastholde og udbygge den position sammen med medarbejderne og ledelsen, siger Flemming Jensen.

Flemming Jensen afløser Anne Birgitte Lundholt, der stopper som formand efter godt 12 år på posten.

Den nye formand skal sammen med den øvrige bestyrelse ansætte en ny administrerende direktør i Naviar, da den hidtidige direktør fratrådte sin stilling1. april.



Navne