NYHEDER 5. NOV 2018 KL. 11:22

Fem friske fra Fyn fik fem friske iPad i præmie

Af: kollektivtrafik

Fem friske fra Fyn fik fem friske iPad i præmie

Trafikselskabet FynBus kan konstatere, at de fynske busser kører med færre passagerer. Men hvorfor? Det satte selskabet sig for at få et fingerpraj om og gennemførte over en måned en undersøgelse via Facebook, hvor der blev udloddet fem iPad som præmie. FynBus fik 4.545 besvarelser, hvor der var knyttet åbne svar til de 1.783


 
Arbejdet med undersøgelsen blev sat i søen en fredag formiddag, hvor FynBus’ direktør Carsten Hyldborg lagde idéen frem for et par af sine medarbejdere. Og i løbet af et par timer var de enkle spørgsmål formuleret og indarbejdet i undersøgelsen, som blev lagt op på FynBus’ Facebook-profil om eftermiddagen. I løbet af den første weekend var der kommet omkring 500 svar ind - og i løbet af perioden fra 7. september og frem til 7. oktober fik FynBus 4.545 besvarelser - ud af dem havde 1.783 deltagere taget sig ekstra tid til at komme med deres kritik og gode råd.
 
Da undersøgelsen var afsluttet, fandt FynBus vinderne af de fem iPad, som blev overrakt ved et uformelt arrangement hos FynBus om eftermiddagen 1. november.
 
Her mødte de fem vindere repræsentanter fra FynBus og fik lejlighed til at stille spørgsmål og høre mere om, hvad der spiller ind, når busplanerne skal lægges og regningerne skal betales.
 
I undersøgelsen havde FynBus stillet deltagerne en række spørgsmål - blandt andet om grunde til at køre mindre med bus. 
 
Grundene lød:
Næsten hveranden, der rejser mindre med bussen, siger, at det er for dyrt (42,7 procent). 

 
I undersøgelsen spurgte FynBus også ind til gode grunde til aldrig at rejse med bus.
 
Grundene lød:
Over 65 procent foretrækker en anden transportform (bil, cykel, eller at gå).
 
Tekst til billedet øverst:
Fra venstre: FynBus’ direktør Carsten Hyldborg (tv) lykønskede de fem udtrukne vindere og overrakte dem de udlovede iPad. Ved siden af Carsten Hyldborg er det Helle Rasmussen, Karsen Mikkelsen, Berit Hansen, Kirsten Ruge og Anni Röder.