NYHEDER 8. JAN 2019 KL. 15:37

Mange fynske busser får nye køreplaner 13. januar

Af: kollektivtrafik

FynBus skifter køreplaner for bybusserne i Odense og de regionale ruter på Fyn og Langeland på søndag. En række uddannelsesruter og nogle lokalruter i Faaborg får også nye køreplaner. Samtidig kan passagererne se frem til at komme hurtigere ind og ud ad busserne, da man fra søndag kan benytte alle døre til både ind- og udstigning på mange ruter


FynBus har justeret på afgangstiderne og på den tid, som busserne har til at køre de forskellige strækninger. Tilpasningerne er blandt andet baseret på, hvor busserne har haft for lidt eller for meget tid.

I Odense bliver Vestre Stationsvej ensrettet på grund af letbanearbejdet, og det betyder, at eksempelvis rute 41-42 mod Bolbro og Tarup fremover vil køre ad Vindegade i retning ud ad byen.

Forberedt på nye holdepladser i Faaborg
De nye køreplaner for busserne i Faaborg er lavet med udgangspunkt i, at busserne skal holde ved de nye stoppesteder på Banegårdspladsen (ved Lidl) i stedet for ved den gamle rutebilstation. Da de nye stoppesteder ikke er klar fra 13. januar, vil busserne i en periode stadig køre omkørsel til den gamle rutebilstation.

Nogle ruter får færre afgange
På enkelte regionale ruter er der færre afgange om eftermiddagen, og på en del regionale ruter er der desuden reduceret i antallet af natbusafgange. Årsagen til disse ændringer er, at antallet af passagerer i de regionale ruter er faldet generelt. Der er derfor behov for at reducere udgifterne til buskørsel.

Nemmere ud og ind ad busserne - og hurtigere afsted
Fra 13. januar kan man stige ind og ud af alle bussens døre i de regionale busser og i bybusserne i Odense, Svendborg, Nyborg og Middelfart. Man skal ikke længere vise billet til chaufføren, men det er ens eget ansvar, at man har gyldig billet.

Som noget nyt kan man i de fleste busser både checke sit rejsekort ind ved fordøren og midterdøren.

Det stigende antal biler på vejene og de mange vejarbejder, især i Odense, har betydet, at busserne over de senere år er længere tid om at køre de samme strækninger. Det har haft stor betydning for kundernes oplevelse af den kollektive trafik.

Med hurtigere ind- og udstigning af busserne forventer FynBus at reducere den tid, som busserne holder ved stoppestederne, og dermed rejsetiden.