NYHEDER 1. MAR 2019 KL. 12:00

Banedanmark er i gang med banebyggeriet til Aalborg Lufthavn

Af: kollektivtrafik

Banedanmark er i gang med banebyggeriet til Aalborg Lufthavn
Aalborg Lufthavn. (Foto: Banedanmark)

Byggeriet af den nye jernbane til Aalborg Lufthavn, der vil koble lufthavne på nordsiden af Limfjorden direkte til Aalborg og de andre stationer på hovedbanenettet gennem Jylland, er for alvor gået i gang. Fra starten af marts og frem til foråret næste år bygger Banedanmarks entreprenør broer, dæmninger og sporkasse med skærver på den nye banestrækning mellem Lindholm Station og Aalborg Lufthavn


Den nye omkring tre kilometer lange bane vil gøre det enklere for mange, der skal flyve til og fra udlandet og indenrigs eksempelvis mellem Nordjylland og København , at benytte Aalborg Lufthavn, der den tredjestørste i Danmark

- Vi forventer, at konstruktioner som broer og jernbanedæmninger vil stå færdige i slutningen af 2019. Herefter går vi i gang med at bygge selve jernbanen, der ventes klar til indvielse ved udgangen af 2020, siger Steen Neuchs Vedel, der er anlægsdirektør i Banedanmark.

Samtidig vil banen være med til at give et generelt løft til den kollektive trafik i Aalborg-området.

Bro over Lindholm Å
Arbejdet omfatter blandt andet byggeriet af en bro over Lindholm Å, der skal omlægges på en kortere strækning samt en ny vejbro, der skal føre Thistedvej over den nye bane. Særligt ombygningen af Thistedvej har krævet solid planlægning for at minimere de trafikale gener fra arbejdet.

- Vi er klar over, at Thistedvej er en vigtig indfaldsvej til Aalborg, så for at kunne opretholde trafikken bygger vi en midlertidig vej ved siden af Thistedvej. På den måde ledes trafikken udenom vores arbejdsområde, mens vi bygger den nye bro over jernbanen, oplyser Steen Neuchs Vedel.

Selv om trafikken opretholdes via den midlertidige omkørselsvej, vil hastigheden være nedsat. Trafikanter skal derfor være indstillet på, at der kan opstå køer, som kan betyde længere rejsetid i myldretiden i perioden fra marts og frem til udgangen af 2019.

Den nye bane til Aalborg Lufthavn:

- Banen forventes klar ved udgangen af 2020
- Banen bliver cirka tre kilometer lang
- Ved Aalborg Lufthavn bygger Banedanmark en station med en 180 meter lang perron