NYHEDER 20. MAJ 2019 KL. 16:48

Flextur imponerede Ældre Sagens amerikanske pendant

Af: kollektivtrafik

I oktober sidste år var den amerikanske pendant til Ældre Sagen, AARP - American Association of Retired Persons - på besøg hos trafikselskabet Movia for blandt andet at interviewe direktør Dorthe Nøhr Pedersen i hendes egenskab af formand for FlexDanmark til en dokumentar om flextrafik. Den amerikanske organisation interviewede også brugere af Flex handicapbefordring og den åbne Flextur


AARP besøgte Danmark for at filme brugere af handicapbefordring samt den åbne Flextur. AARP besøgte også Movia, hvor de interviewede nøglemedarbejdere og blandt andet fik vist kontrolpanelet med live-overvågning af Flextrafik-kørslerne.

Det kom der tre dokumentarvideoer ud af.

Hos AARP, der er en amerikansk non-governmental organization (NGO), er man meget imponeret over den danske flextrafik-model, der med flextur sikrer kollektiv mobilitet til alle og som samtidig, via koordinering af kørslerne, holder udgifterne nede for kommuner og regioner. De kalder det mobilitet til borgere med begrænsede muligheder, der gør, at ældre kan komme ud af deres hjem, være aktive, sociale og undgå den ensomhed, som de måske ellers ville blive ramt af.

AARP er USAs største nonprofit organisation, som er dedikeret til at give mennesker over 50 mulighed for at vælge, hvordan de ønsker at leve, når de bliver ældre. Den amerikanske NGO's interesse for Flextrafik stammer fra et møde mellem AARP og den danske ambassade i Washington. Organisationen er landsdækkende og har knap 38 millioner medlemmer.