NYHEDER 6. AUG 2019 KL. 15:21

Busgaden i Aarhus får blå trafikanter

Af: kollektivtrafik

Fra søndag 11. august kører Midttrafik’s meget benyttede Rute 100, der forbinder Hornslet i nord med Odder i Syd, gennem busgaden i Aarhus på de fleste afgange. Det er et forsøg, som Midttrafik laver i samarbejde med Aarhus Kommune for at forbedre ruten for kunderne. Rute 100 bliver ofte forsinket på grund af trængsel i Aarhus Midtby

De blå busser på Rute 100 er med omkring 2,3 milllioner passagerer årligt på strækningen mellem Odder og Hornslet via Aarhus nogle af de mest benyttede busser i Midttrafiks område. Derfor påvirker det mange mennesker - både passagerer og chauffører - at busserne på ruten gennem en længere periode har været ramt af forsinkelser gennem det centrale Aarhus. De store forsinkelser har især været til gene for de kunder, der bruger ruten fra Beder, Malling, Skødstrup, Løgten, Hornslet og Odder.

For at stabilisere rettidigheden på ruten sætter Midttrafik og Aarhus Kommune fra 11. august 2019 gang i et etårigt forsøg, hvor Rute 100 på de fleste afgange skal køre gennem Busgaden i Aarhus Midtby, der ellers er vejen for de gule bybusser.

- Vi forventer, at vi kan reducere forsinkelserne betydeligt, når rute 100 får lov at køre gennem Busgaden. Med de særlige tiltag der gennemføres på ruten, forventer vi også, at betydningen for bybustrafikken bliver så beskeden, at forsøget kan gøres permanent. Det vil være en stor forbedring for kunderne, og vi glæder os til at komme i gang med forsøget, fortæller planlægningschef i Midttrafik Ole Sørensen.

Der bliver tre væsentlige ændringer på rute 100:


Forholdene på rute 100 kommer i høj grad til at ligne bybusserne i Aarhus. Men der er nogle forskelle, som kunder skal vænne sig til:

Forskellene er blandt andet:

 

Busguide på Klostertorvet

Klostertorvet er det eneste sted på Rute 100, hvor kunderne ikke kan købe en billet hos chaufføren. Det skyldes, at bussen skal hurtigt videre fra stoppestedet af hensyn til bybusserne. Det har kun betydning for de kunder, der køber billet med kontanter i bussen. I stedet kan kunderne købe en billet på Klostertovet med betalingskort eller bruge Midttrafik app. Fra 12. - 14. august har Midttrafik en busguide på Klostertorvet, der kan hjælpe kunderne godt på vej for eksempel med billetkøb i automaten.


Man kan se den nye køreplan for Rute 100 på midttrafik.dk eller på rejseplanen.dk