NYHEDER 11. SEP 2019 KL. 20:00

DriveNow har rundet 100.000 kunder efter fire år

Af: Arriva

Den 3. september kunne DriveNow fejre sin fire års fødselsdag. Det blev samtidig fejringen af en markant milepæl – virksomheden har nemlig netop rundet 100.000 kunder. Og fremtiden byder på spændende nyheder. DriveNow vil nemlig snart være live på Rejseplanen, der kommer nye biler i flåden og DriveNow-området udvides.


 

Bybilskonceptet DriveNow blev lanceret i Danmark for fire år siden. Siden da er det gået stærkt for den innovative virksomhed, som nu kan fejre sin fødselsdag samtidig med at have nået en vigtig milepæl i form af 100.000 kunder. Hver måned stiger antallet af kunder yderligere, og DriveNow er en vigtig bidragsyder i den grønne omstilling og for at reducere trængslen i hovedstadsområdet, der ifølge formanden for Region Hovedstadens Trafikudvalg, Jens Mandrup (SF), kun bevæger sig én vej:

”Frem til år 2035 bliver der dobbelt så meget trængsel i hovedstadsområdet. Derfor arbejder vi i Region Hovedstaden aktivt for at skabe plads til os alle i fremtiden og til at vi kan komme lettere og hurtigere frem og tilbage, når vi transporterer os. Vi fokuserer på at sikre attraktive muligheder for deletransport, herunder også bybilerne i DriveNow. Vi vil gerne tilskynde flest mulige til at benytte bybiler, kollektiv trafik og cyklen i sammenhæng fremfor at hoppe i den private bil. Hvis vi skal i mål med det, kræver det gode vilkår for parkering af elbiler, flere muligheder for at lade bilerne op og deleløsninger, der er nemme at bruge og som er integrerede med vores offentlige transportsystemer,” siger han.

 

Med el-bybilerne bliver det nemmere for københavnerne at tage del i den grønne omstilling. På de fire år har DriveNow, ifølge tal fra Dansk Elbils Alliance, sparet København for et CO2-udslip på 1.467 ton. Og elbiler kommer der flere af ifølge Morten Jakobsen, adm. direktør i DriveNow Danmark: 

”Vi kan godt løfte sløret for, at det er vores ambition, at vores flåde udelukkende igen skal bestå af elbiler, når elbilerne kan dække vores kunders kørselsbehov. Vi starter med at få nye elbilmodeller i sortimentet i begyndelsen af 2020, og vi udskifter desuden nogle af benzinbilerne med en tilsvarende model i en el-version.”  

 

Delebiler er kommet for at blive: en integreret del af fremtidens mobilitet
DriveNows biler nærmer sig 20 mio. kørte kilometer fordelt på de fire år, og københavnernes favoritbil er BMW i3 elbilen, der kører op mod 10 ture om dagen. Snart vil endnu flere mennesker få mulighed for at benytte de populære bybiler: 

”Om kort tid er vi live på Rejseplanen. På den måde får vi fat i en større del af befolkningen ved at blive bedre integreret i den kollektive trafik for dem, der ikke færdes i København dagligt. Vi udvider desuden vores område i løbet af efteråret, og det vil vi fortsætte med i 2020, så endnu flere danskere kan gøre brug af vores service og være en del af den grønne omstilling,” fortæller Morten Jakobsen.

 

I august kørte en DriveNow-bil i gennemsnit ca. 66 km. om dagen. Sammenlignet med samme måned sidste år er det en stigning på mere end 25 procent, så det vidner om stor efterspørgsel på bybilerne blandt københavnerne.