NYHEDER 3. OKT 2019 KL. 10:52

Ny terminal til fjernbusserne i København er rykket nærmere

Af: kollektivtrafik

En rundringning til politikerne på Københavns Rådhus, som TV 2 Lorry har gennemført, viser, at Borgerrepræsentationen bakker op om at finde pengene til at bygge en ny busterminal i de igangværende budgetforhandlinger


Samtlige partier, udover Radikale Venstre, som endnu ikke har besluttet sig, melder positivt tilbage, at det er en prioritet for dem at få afsat de nødvendige midler i årets budgetforhandlinger.

De københavnske politikere har modtaget en VVM-undersøgelse af projektet, der skitserer tre forskellige modeller, hvor fjernbusserne flyttes fra Ingerslevsgade tæt på Københavns Hovedbanegård til en decideret terminal under Dybbølsbro.

Etableringen af en ny busterminal vil koste 75 millioner kroner. Undersøgelsen bygger på, at staten bidrager med halvdelen af finansieringen, mens Københavns Kommune bidrager med den anden halvdel - cirka 38 millioner kroner.

Terminalen vil få 15 busholdepladser og en terminalbygning med ventefaciliteter, toilet og mulighed for en kiosk. I forhold til at få terminalen til at køre er busselskaberne med på at bidrage til driften.

- Det har vi sådan set ikke noget problem med, så længe det er rimelige penge, man skal betale for at anløbe sådan en terminal. Hvis forholdene kan gøres ordentlige og sikre for både passagererne på fjernbusserne, fodgængerne og cyklisterne, så er vi tilfredse nok med at betale for at bruge terminalen, siger Michael Nielsen, der er administrerende direktør i organisationen Dansk PersonTransport.