NYHEDER 25. JUN 2020 KL. 03:00

FynBus har ekstraindtægter fra billetsnydere

Af: Redaktionen

Efter at kontrollørerne i FynBus er kommet tilbage i maj og juni måned, er det udstedt mange bøder til rejsende uden billet, selv om afgifterne er sat markant op fra 18. maj. Mange af gratisterne er unge under 18 år.


FynBus’ indtægter fra bøder har siden begyndelsen af maj været på gennemsnitligt 200.000 kr. om ugen.

Antallet af snydere steg til hidtil usete højder i starten af coronakrisen, da kontrollørerne i Fynbus var hjemsendt. Da korpset vendte tilbage med bødeblokken, fangede de så mange mennesker uden billet - hver tiende - at det fik fik alarmkolkkenrne til at ringe hos direktionen og bestyrelsen. Bødetaksterne blev næsten fordoblet fra 18. maj.

- Det er mange penge, og det er penge, vi helst var foruden, for vi vil hellere have, at passagererne betaler for deres billetter, siger Fynbus-direktør Carsten Hyldborg til Fyens Stiftstidende.

Før coronasnydernes indtog var bødetaksten 750 kroner - den 18. maj steg den til 1200 kroner, og det er prisen i dag. Vil man ikke vise sit ID, som man skal, når man ikke kan fremvise billet, bliver politiet tilkaldt, og samtidigt stiger afgiften til 2000 kroner.

Håbet var, at de høje takster ville få antallet af snydere til at dale til det almindelige niveau, som er to procent af de kontrollerede.

- Men der er stadig for mange, der ikke betaler, og derfor opretholder vi samme kontrol og de samme takster, indtil folk har besindet sig og ændrer adfærd. Det håber jeg, at de snart gør, for vi er ikke interesseret i så mange snydere, siger Carsten Hyldborg til avisen.

Hele 19 gange på lidt over en måned har FynBus’ kontrollører måttet tilkalde politiet, fordi passagerer uden billet ikke ønskede at vise ID til kontrollørerene.

Også FynBus-formand Morten Andersen er træt af billetsnyderiet.

- Det er foruroligende, at der er så mange, der stadig ikke har forstået det ret klare budskab, at man skal have styr på sin billet, inden man stiger om bord. Det burde ærlig talt være ret simpelt, siger formanden, som også er borgmester i Nordfyns Kommune.

Det høje bødeniveau fortsætter, indtil der atter er styr på omfanget.

 



Billetter og takster Corona Trafikselskaber