NYHEDER 3. MAJ 2021 KL. 12:01

Taxi-selskab kører med opkøb ind på nyt special-område

Af: kollektivtrafik

Danmarks største taxiselskab, Dantaxi, har købt transportudbyderen HB-Care. Med handlen får Dantaxi adgang til helt nye strategiske områder indenfor visiteret specialkørsel, hvor HB-Care er markedsledende


Dantaxi peger på, at selskabet med købet af HB-Care tager et vigtigt skridt fra at være en taxi-virksomhed i mere traditionel forstand til at blive en mobilitets-virksomhed med flere produkter på hylderne end taxikørsel.

- Dantaxi, ønsker at styrke sin position i et hastigt forandrende persontransporterhverv. Med købet vil vi stå stærkt på det vigtige marked indenfor specialiseret rutetransport til institutioner. Her er HB-Care i dag markedsleder, og det er et område vi ser et stort potentiale i, forklarer Dantaxi's administrerende direktør Carsten Aastrup.

HB-Care og Dantaxi fortsætter indledningsvist som to selvstændige enheder. De to virksomhedsledelser vil sammen afsøge alle relevante samarbejdsmuligheder.

- En optimeret udnyttelse af de to virksomheders nationale bilflåder på samlet set næsten 2.300 køretøjer styrker vores nuværende konkurrenceposition betydeligt samt være til gavn for kunderne. Et stadigt tættere samarbejde vil endvidere føre til strategiske og driftsmæssige synergier inden for uddannelse, service samt grøn omstilling, siger Carsten Aastrup.


En langsigtet investering
Købet af HB-Care er en langsigtet investering for Dantaxi, men ifølge Carsten Aastrup er det mere end det. For med købet følger et stort samfundsansvar.

- De to virksomheder deler langt hen ad vejen det samme værdisæt. De er begge vigtige led i den kollektive transport ved at hjælpe udsatte grupper i samfundet med at bryde deres isolation. Kunderne i HB-Care anser selskabets kørsel som helt nødvendig transport, der muliggør, at de kan håndtere de daglige behov og udfordringer. Det er en meget vigtig opgave, og vi skal sikre, at kunderne fortsat vil møde den sikkerhed og tryghed de kender og sætter pris på, fremfører Carsten Aastrup.

 

Købet er betinget af myndighedernes godkendelse. Parterne har aftalt ikke at oplyse prisen.


Om Dantaxi:

Om HB-Care:Taxikørsel