NYHEDER 1. JUN 2022 KL. 14:08

Midttrafik lancerer pensionistkort på pap

Af: Redaktionen

Midttrafiks bestyrelse har besluttet at indføre et pensionistkort på pap, der gælder hele dagen. Pensionistkortet bliver indført i de kommuner, der ikke allerede har et fuldtidspensionistkort. Papkortet skal gøre det lettere for digitalt udfordrede at rejse med kollektiv trafik i Midttrafiks område.


Størstedelen af Midttrafiks kunder rejser i dag på digitale selvbetjente billetprodukter som Midttrafik app og rejsekort – og er glade for det. De digitale billetprodukter gør dog livet svært for de borgere, der er digitalt udfordrede. Dels fordi de ikke har en smartphone. Dels fordi de har kognitive funktionsnedsættelser.


Midttrafiks bestyrelse har derfor besluttet at indføre et fuldtidspensionistkort på pap, som kunderne kan have i tasken og vise frem ved billetkontrol. Pensionistkortet gælder hele dagen for rejser indenfor kommunen – også i myldretiden og koster 360 kr. for 30 dage. Alders- og førtidspensionister i alle kommuner i Midttrafiks område får glæde af det nye pensionistkort. Kommunerne har desuden mulighed for at tildele fuldtidskortet til udvalgte borgere, der falder uden for målgruppen.


Midttrafiks bestyrelsesformand Steen Vindum glæder sig over beslutningen:
-Det har vist sig, at Midttrafiks nuværende deltidspensionistkort på pap ikke dækker rejsebehovet for mange af vores digitalt udfordrede borgere, som også har behov for at rejse i myldretiden.


Hüseyin Arac, der udover at være medlem i Midttrafiks bestyrelse er næstformand for Social- og Beskæftigelsesudvalget og Sundhed- og Omsorgsudvalget i Aarhus Kommune hilser også fuldtidspensionistkortet velkomment.
-Vi ved fra vores dialog med bofællesskaber i Aarhus, at frihed og selvstændighed er vigtige nøgleord for borgere med kognitive funktionsnedsættelser. Med det nye fuldtidspensionistkort får de et papkort og skal ikke bekymre sig om myldretid, køb af billetter eller tjek ind og ud.
Pårørende, sagsbehandlere m.m. kan bestille pensionistkortet i Midttrafik webshop. Alternativt kan digitalt udfordrede borgere få hjælp ved kommunernes borgerservice eller møde personligt op på Midttrafik Kundecenter i Aarhus.


Fakta om pensionistkort i Midttrafik
Midttrafik tilbyder et deltidspensionistkort til alders- og førtidspensionister, hvor kunderne kan rejse uden for myldretiden inden for kommunen. Pris: 180 kr. for 30 dage.


Herning, Holstebro, Horsens og Randers kommuner har valgt at tilbyde et fuldtidspensionistkort med rejse inden for kommunen til deres alders- og førtidspensionister. Pris: 365 kr. for 365 dage.


Det nye fuldtidspensionistkort gælder til rejser inden for kommunen hele dagen. Alders- og førtidspensionister, samt udvalgte visiterede borgere kan benytte fuldtidskortet. Pris: 360 kr. for 30 dage.


Fuldtidspensionistkortet bliver indført på baggrund af henvendelser fra bofællesskaber og erfaringer fra Midttrafik Kundecenter. Midttrafik informerer når kortet er klar til salg.



Billetter og takster Trafikselskaber