NYHEDER 9. FEB 2020 KL. 12:54

Ny elektrisk togflåde vil effektivisere togdriften og bidrage til klimamål

Af: kollektivtrafik

Over de kommende år gennemfører DSB en udskiftning af sin aldrende dieseldrevne togflåde til fordel for en moderne, ensartet flåde af elektriske togsæt og lokomotiver. Der er tale om en gennemgribende fornyelse af togflåden, som vil give et betydeligt løft for passagerne, og som samtidig er nødvendig for at realisere de samfundsmæssige, driftsøkonomiske og miljømæssige gevinster af elektrificeringen af jernbanen frem mod 2030


Den nye elektriske togflåde vil yde et væsentligt bidrag til DSB’s ambition om at være en CO2-neutral virksomhed i 2030 og til indfrielse af de store nationale ambitioner på klimaområdet.

DSB peger på, at indkøbet af den nye elektriske togflåde følger planen, og ay DSB er klar til at indsætte det nye elektriske togmateriel i den takt, Banedanmark elektrificerer jernbanen. DSB forventer, at de nye Vectron el-lokomotiver sættes i drift i regionaltogstrafikken på Sjælland fra 2021, og nye togvogne planlægges indsat i passagerdrift i 2023.

De nye el-togsæt forventes at kunne indsættes i passagerdrift fra 2024.

Parallelt med indkøbet af nye el-lokomotiver, vogne og el-togsæt opfører DSB fire nye, moderne værksteder, som yderligere vil bidrage til en effektiv og stabil togdrift.