NYHEDER 15. MAR 2023 KL. 13:24

Kystbanen skal have ny robust køreplan med tog hvert kvarter i 2024

Af: kollektivtrafik

DSB har præsenteret Folketingets transportordførere og kommunerne langs Kystbanen for en ny køreplan, der fra næste år skal forbedre togservicen for passagerne på strækningen


I køreplanen for 2024 kommer regionaltogene som noget nyt til at standse ved alle stationer hvert 15. minut. Desuden vil der i myldretiderne køre tog, der standser ved de mest benyttede stationer på strækningen.

Kystbanen og køreplanen er meget følsom overfor forsinkelser på selve strækningen og fra trafik ind og ud af Københavns Hovedbanegård. Dertil kommer, at der i de kommende år fortsat vil være mange sporarbejder henover Sjælland. Sporarbejderne skaber erfaringsmæssigt direkte og afledte forsinkelser af tog.

Den nye ensartede køreplan er ifølge DSB mere robust og mindre sårbar overfor trafikale uregelmæssigheder. Med planen bliver risikoen for forsinkelser mindre og passagerne vil hurtigere opleve, at togtrafikken bliver normal efter de forsinkelser, der måtte opstå.

- Vi har valgt at forenkle køreplanen for kunderne og samtidig gøre togtrafikken mere stabil på Kystbanen. Det giver flere stop og lidt længere rejsetider, til gengæld øges frekvensen fra en række stationer og vi gør risikoen for forsinkelser og aflysninger mindre. Den øgede stabilitet komme alle kunder til gavn, siger Jens Visholm, der er kommerciel direktør i DSB.


Køreplanen kommer til at træde i kraft søndag 10. december 2023.

Interesserede kan læse mere om den kommende køreplan for Kystbanen her:





Køreplaner Tog og jernbaner

SENESTE NYT

NYHEDER 26. MAR 2024 KL. 13:04
Flere stiger på toget