NYHEDER 6. NOV 2019 KL. 15:01

Bæredygtig transport er sat på skoleskemaet

Af: kollektivtrafik

FynBus er sammen med UngOdense, Cyklisterne By og Odense Letbane gået ind i et nyt samarbejde, som også omfatter 17 unge uddannelsessøgende, der skal arbejde med konkrete udfordringer som virksomhederne har - og komme med kreative løsningsforslag til - hvordan transporten i Odense kan blive mere bæredygtig


Samarbejdet tager sit udgangspunkt i valgfaget Innovation og Bæredygtighed. Her kommer eleverne blandt andet til at arbejde med, hvordan flere odenseanere vil vælge at tage bussen fremfor bilen, designe nye cykelstoppesteder samt finde formlen for, hvordan borgere i Odense-kommer til at bruge byens kommende letbane.

Valgfaget består af 10 heldagslektioner, hvor FN’s 17 verdensmål spiller en afgørende rolle.

Henover de kommende uger vil eleverne møde FynBus og de andre virksomheder, og blive præsenteret for de konkrete udfordringer, som de står overfor. Eleverne vil få et indblik i at gøre FN's 17 verdensmål virkelighedsnære og koble dem på Odenses mobilitetsudfordringer.

FynBus’ direktør Carsten Hyldborg Jensen er glad for, at de uddannelsessøgende vil samarbejde omkring mobilitet og bærdygtighed.

- Vi er altid glade for at samarbejde med skolerne omkring fremtidens mobilitetsudfordringer. Vi ved, at der skal mange løsninger til, for at vi kan komme i mål og rykke på dagsordenen omkring bæredygtighed. Vi er i gang med at arbejde med verdensmålene, og ønsker at involvere de unge kunder i at finde det rette fokus, siger Carsten Hyldborg.

Valgfaget og samarbejdet vil fortsætte frem til den afsluttende idéfestival 19. marts 2020 hos FynBus.SENESTE NYT

NYHEDER 27. JAN 2020 KL. 10:43
Vi er kommet godt fra start
NYHEDER 22. JAN 2020 KL. 10:12
Rabatreform udløser kritik
NYHEDER 15. JAN 2020 KL. 15:44
Luftkvaliteten er forbedret

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE