NYHEDER 24. MAJ 2023 KL. 15:56

Borgerne inviteres til orientering om Østbanens renovering

Af: Redaktionen

Lokaltog og Stevns Kommune inviterer til borgermøde torsdag den 1. juni kl. 19.00 på Hårlev Kro. Tilmelding er nødvendig.


Østbanen skal renoveres, og det betyder blandt andet, at samtlige sveller og skinner på strækningen fra Køge til Hårlev og videre til henholdsvis Rødvig og Faxe Ladeplads skal udskiftes. Første etape mellem Køge og Hårlev påbegyndes i juni måned, og derfor inviterer Lokaltog og Stevns Kommune til et borgermøde, hvor der vil blive informeret om projektet og de trafikmæssige konsekvenser, som det fører med sig.

- Det er et stort projekt, der nu påbegyndes, og som mange i lokalområdet har ventet på i adskillige år. Derfor synes vi, det giver god mening at invitere borgere, virksomheder og organisationer ind til et møde, hvor de kan høre mere om arbejdet og forhåbentlig få svar på de spørgsmål, som de eventuelt måtte have, siger Henning Urban Dam Nielsen, der er borgmester i Stevns Kommune.

 

Orientering om første etape
Østbanen renoveres i tre etaper, og det kommende borgermøde i Hårlev kommer primært til at handle om renoveringens første etape fra Køge til Hårlev, som udføres over tre måneder fra midten af juni til midten af september.

- Lokaltog udfører løbende mindre renoveringsarbejder på Østbanen, men det her projekt er i en størrelse, så det uundgåeligt kommer til at påvirke ikke bare vores kunders hverdag, men også naboer og øvrige borgere i lokalområdet. Vi kommer til at fylde med tung trafik til og fra midlertidige byggepladser langs banen, veje vil blive spærret og omveje etableret. Og sidst, men ikke mindst, vil kunderne skulle benytte togbusser, mens togene står stille på denne strækning. Alt det vil vi naturligvis gerne informere borgerne bedst muligt om, og derfor håber jeg, at mange vil møde op til mødet, så vi kan få en god dialog om det store projekt og de midlertidige konsekvenser, som det har, forklarer Lars Wrist-Elkjær, der er administrerende direktør i Lokaltog.

Han er en af de repræsentanter, som vil være til stede på borgermødet, og derudover kommer der også repræsentanter fra Stevns Kommune og fra jernbaneentreprenøren Strukton Rail, der skal udføre renoveringen.

Flemming Petersen, formand for Udvalget for Plan, Miljø og Teknik siger om den kommende proces:

- Vi ved godt, at renoveringen af Østbanen påvirker mange menneskers dagligdag, men renoveringen er bydende nødvendig, hvis vi også skal have en lokalbane i fremtiden. Derfor ligger det mig meget på sinde, at vi gennem hele forløbet kan have et tillidsfuldt samarbejde med stevnsboerne, naboer til banen og ikke mindst de mange daglige pendlere. Det starter på borgermødet, og jeg håber på, at mange vil deltage og give deres besyv med, så vi får så mange perspektiver med fra start som muligt.


Program for borgermødet

  • Velkommen v. Flemming Petersen - Formand for Udvalget for Plan, Miljø og Teknik, Stevns Kommune
  • Lokaltog og renovering af Østbanen v. Lars Wrist-Elkjær - administrerende direktør, Lokaltog
  • Om renoveringen v. Thomas Johannesson - Atkins
  • Trafikafvikling v. Tom Olsen - Driftsleder Lokaltog
  • Naboer og borgere til renoveringen v. Annette Justesen, Rambøll
  • Spørgsmål fra borgerne

Mødet afholdes på Hårlev Kro
Hårlev Stationsvej 1, 4652 Hårlev
Torsdag den 1. juni kl. 19-20.30
Dørene åbnes kl. 18.30

Tilmelding er nødvendig og skal ske via Stevns Kommunes hjemmeside www.stevns.dk/togskinner senest den 29. maj 2023.Tog og jernbaner