NYHEDER 16. SEP 2019 KL. 11:02

Udtalelse fra chaufførkonferencen: Buschauffører vil have samme løn for samme arbejde

Af: kollektivtrafik

200 chauffører repræsenterende 40.000 kolleger over hele landet var i weekenden 31. august-1.september samlet til den årlige konference for 3F chauffører. Budskabet fra de forsamlede chauffører var, at buschauffører skal have samme løn for samme arbejde, og at de bakker op om S-Regerimgens oplæg til at at indføre krav om danske lønninger på danske veje for udenlandske chauffører


Udtalelsen fra 3F Chaufførkonferencen 2019:

Buschauffører vil have samme løn for samme arbejde

  • Det skal være slut med geografiske lønforskelle for buschauffører. Chaufførerne vil ikke længere acceptere lønforskelle alt efter, hvor man arbejder.
  • Chaufførerne opfordrer deres forhandlere ved de forestående overenskomstforhandlinger til at kæmpe for ens løn- og pauseforhold for buschauffører uanset, hvor i landet ruten køres.
  • Det er et oldnordisk aflønningssystem, som også arbejdsgiverne skal holde sig for gode til at kæmpe så indædt for at bevare.


Imod EU skabt løndumping

  • Chaufførerne er imod, at turistbusser fra andre EU-lande kan opererer frit i Danmark uden at betale løn efter danske overenskomster eller dansk moms. Chaufførerne ser frem til Skattestyrelsens bebudede øgede kontroltryk.
  • Og chaufførerne bakker op om EU's vejpakke, der kan være afgørende tiltag til at skabe fair forhold i den europæiske transportsektor.
  • Der er også stor tilslutning til regeringens oplæg til at indføre krav om danske lønninger på danske veje for vore udenlandske chaufførkolleger.
  • Chaufførerne anerkender 3F’s transportgruppes store og flotte arbejde for at påvirke EU-systemet for mere fair forhold i transportsektoren.


Ser frem til OK 2020

Chaufførerne er parat til at bakke op om deres forhandlere til overenskomstforhandlingerne.