NYHEDER 3. DEC 2018 KL. 15:31

Busstoppestedet viser, hvornår bussen kommer

Af: kollektivtrafik

Den første realtidsskærm i Kolding er placeret ved busstoppestedet på Ålegården ved Børne- og Uddannelsesforvaltningen. I den kommende tid får udvalgte busstoppesteder såkaldte realtidsskærme, der viser, hvornår den næste bus kommer. I første omgang kommer der otte skærme i Kolding by

Den første elektroniske skærm, der viser næste busafgang, blev sat op 27. november på Ålegården ved Børne- og Uddannelsesforvaltningen. De resterende syv skærme kommer op ved Klostergården, Mazantigade, Buen, Sydbanegade og ved Kolding Storcenter.


- Vi placerer skærmene på de busstoppesteder, hvor der er flest busruter, afgange og passagerer, altså de travleste bus-knudepunkter, siger projektleder Alexander Priesemann fra By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune.


Skærmene viser, hvornår næste bus ankommer til det pågældende busstoppested for op til seks ankomster. Teknologien bag skærmene er en GPS-sender, der er placeret i busserne og hele tiden sender opdaterede data til skiltene og dermed meget præcist kan vise, hvor længe man skal vente på den næste bus.


En ekstra service
Formand for Teknik- og Klimaudvalget Jakob Ville glæder sig over den ekstra service som buspassagererne på de udvalgte busstoppesteder får.


- Vi vil rigtig gerne have flere til at benytte den offentlige trafik for at lette lidt af trafikken i Kolding by, og realtidsskærmene er et tiltag i retning af en højere service for buspassagererne, siger Jakob Ville og peger på, at undersøgelser fra udlandet viser, at realtidsskærmene er med til at gøre busruterne mere synlige og på den måde får flere til at vælge bussen.


Realtidsskærmene giver også mulighed for, at Kommunen og Sydtrafik kan sende vigtige informationer ud til ventende buspassagererne - eksempelvis trafikmeddelelser, store forsinkelser på grund af uheld eller lignende.Kolding betjenes af ni bybuslinjer, syv regionalruter og fire lokalruter. På hverdage er der ca. 7.700 passagerer, der stiger på i Kolding by.SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE