NYHEDER 13. MAR 2019 KL. 12:31

Datatekniker hos Movia har fået Dronningens fortjenstmedalje

Af: kollektivtrafik

Datatekniker hos Movia har fået Dronningens fortjenstmedalje
Datatekniker i Movia, Carsten Blom (tv), har fået tildelt dronningens fortjenstmedalje, der blev overrakt af Movia’s administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen.

Datatekniker i Movia, Carsten Blom, har fået tildelt dronningens fortjenstmedalje for 40 år i den kollektive transports tjeneste. Fortjenstmedaljen blev overrakt af Movis’ administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen

- Det her havde jeg aldrig troet, jeg skulle opleve, dengang jeg trådte ind af døren for 40 år siden, siger Carsten Blom.

For 40 år siden hed arbejdspladsen HT - og arbejdspladsen var bag rattet i en af HT’s busser.

Tirsdag 5. marts - 40 år senere - startede anderledes, end sædvanligt. I stedet for at drage alene afsted på arbejde fra hjemmet i Vallensbæk til Movia i Valby, blev han overrasket af kollegaer, som hentede ham i en bus fra gamle dage. Der var kaffe med om bord til at varme sig på, og ved Toftegårds Plads stod mange kollegaer klar til at tage imod ved indgangsdøren.

Senere på dagen fik Movia’s administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen fornøjelsen af at overrække Dronningens fortjenstmedalje i sølv til Carsten Blom.

- Et stort tillykke og mange tak for den store indsats, som du har ydet for den kollektive transport i alle årene, sagde Dorthe Nøhr Pedersen.

Carsten Blom, der også er kendt som Lektor Blomme, er en vellidt kollage på grund af sin store hjælpsomhed og engagement.

- Jeg ser frem til en audiens hos HM Dronning Margrethe II, hvor jeg kan få mulighed for at takke for hæderen. Her kan jeg jo fortælle hende, at jeg som ung spejderdreng mødte hendes far, Kong Frederik 9., som dengang var protektor for FDF-spejderne, siger han.

Siden Carsten Blom trådte ind i det, der dengang hed Hovedstadsområdets Trafikselskab (HT), har hans karriere budt på mange forskellige udfordringer. Driftsassistent, trafikmester, trafikleder, køreplanlægger og efter nogle år i IT området uddannede han sig til datatekniker, hvor han fortsat har sit virke.

- En af de bedste ting ved mit job i dag er, at jeg har kontakt med stort set alle nye medarbejdere. Og jeg er god til at huske deres navne. Det er de nogle gange overraskede over, når jeg mødet dem på gangene, siger han.

I sin fritid er Carsten Blom er en ivrig korsanger og har sunget i 15 forskellige kor. Det seneste kor kom han dog ind i via en anden fritidsinteresse.

- Jeg var til vinsmagning med en kollega, som lynhurtigt fik overtalt mig til at starte i Kammerkoret Euphonia, der for øvrigt inden længe synger koncert i Marmorkirken, siger han.


Carsten Blom afholdt reception i Movia for kollegaer, venner og familie tirsdag 5. marts om eftermiddagen.
 
Om datatekniker Carsten Blom:

  • 1979 - Startede sit virke i det daværende HT som buschauffør
  • 1982 - udnævnt til driftsassistent
  • 1987 - Trafikmester og siden trafikleder
  • 1990 - Tilknyttet HT’s planlægningskontor i forbindelse med oprettelse af passagertællesystemet
  • 1993 - Køreplanlægger
  • 2000 - Overgik til IT-området og efteruddannede sig siden til datatekniker


SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE