NYHEDER 18. JUL 2020 KL. 19:55

Der kører togbusser mellem Brønderslev og Aalborg frem til søndag 20. september

Af: Redaktionen

Der blev igangsat et større sporarbejde mellem Brønderslev og Aalborg den 11. juli. Det betyder, at nordjyderne må forvente længere rejsetid. Strækningen lukkes i forbindelse med, at Banedanmark forbereder sporene ved Lindholm station til Lufthavnsbanen, som forventes at åbne til december i år.


Fire forskellige typer af togbusser skal imødekomme kundernes behov og lette generne ved sporarbejdet

På strækningen Frederikshavn – Aalborg er der forskellige rejsemønstre. Det har NT forsøgt at imødekomme ved at lave 4 forskellige køreplaner for togbusserne.

I myldretiden om morgenen i perioden 11/7 - 20/9 indsættes ”blå” direkte togbusser fra Hjørring St. til Aalborg st. (Aalborg Busterminal). Dermed undgår pendlerne mellem Hjørring og Aalborg at skulle skifte fra toget til togbussen i Brønderslev.

De ”grønne” togbusser kører uden stop mellem Brønderslev station og Aalborg St. (Aalborg Busterminal), mens de ”røde” busser standser på Lindholm station og på Vesterbro i Aalborg, inden de når Aalborg St. (Aalborg Busterminal).

I myldretiden om morgenen i perioden fra 1/9 til 20/9 indsættes ”sorte” direkte togbusser fra Frederikshavn St., Hjørring St og Brønderslev St. til Aalborg Universitet. Togbussen stopper forskellige steder i Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev.

Skal du rejse mellem Frederikshavn og Aalborg St. (Aalborg Busterminal), kan du med fordel benytte Rute 973X.

Se Rejseplanen eller NordjyllandsTrafikselskab.dk for afgangs- og ankomsttider for de forskellige togbusser.

Se NordjyllandsTrafikselskab.dk/togbusstop for kort over togbusstoppestederne.

 

Vær opmærksom på ændrede rejseregler, når du bruger togbussen

Det er ikke muligt at købe billet i togbussen. Billetten skal i stedet købes i NTs app ”NTbillet” eller på NTbillet.dk.

Rejser du med rejsekort, så vær opmærksom på, at du i nogle tilfælde skal tjekke ind og ud på perronen, da ikke alle togbusser vil være udstyret med rejsekortudstyr.

Da der er begrænset plads i togbusserne, så er der særlige regler for at medbringe cykler, barnevogne og kørestole i togbusserne. Læs mere om reglerne på NordjyllandsTrafikselskab.dk. 2

 

Kompensation til pendlerne i forbindelse med sporarbejdet

Som et plaster på såret ovenpå Banedanmarks sporarbejde mellem Brønderslev og Langå tilbyder NT og DSB pendlerne, at de kan få tilbagebetalt 30 dage af perioden på deres pendlerkort. Forudsætningen for at få del i tilbuddet er, at pendlerne har købt et pendlerkort i mindst 59 dage i perioden fra den 1. maj til og med den 20. september samt, at pendlerkortet er på minimum 3 zoner på strækningen mellem Langå og Brønderslev i perioden fra den 1. maj til og med den 20. september 2020.

Kunderne kan søge om tilbagebetalingen og læse betingelserne på dsb.dk/takpendlerSENESTE NYT