NYHEDER 27. SEP 2023 KL. 09:53

Jernbanesikkerhed: Digital indberetningsportal er sendt i høring

Af: Redaktionen

Fra 1. januar 2024 skal hændelser på jernbaneområdet indberettes via en ny indberetningsportal. Det sker for at forbedre den dataindsamling, der kan være med til at udvikle den allerede høje jernbanesikkerhed. Ændringerne i bekendtgørelsen er i høring til den 16. oktober.


Hvert år inden den 1. marts skal alle jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere indberette de ulykker eller hændelser, der året før kunne have udviklet sig til ulykker.

Sådan bliver det ved med at være. De mange årlige indberetninger til Trafikstyrelsen er nemlig en vigtig del af den fælles viden om udviklingen inden for jernbanesikkerheden, der allerede er høj i Danmark.

Slut med at indsende filer
Fra 1. januar 2024 lægger Trafikstyrelsen imidlertid op til, at jernbanevirksomhederne og infrastrukturforvalterne ikke længere kan indberette hændelserne på forskellige tilsendte filer, men på en ny indberetningsportal på styrelsens hjemmeside. Veteranbaner og veteranbaneorganisationer vil blive undtaget denne digitale indberetningspligt.
Den digitale indberetning medfører nogle nødvendige ændringer i indberetningsbekendtgørelsen, der nu bliver sendt i høring til den 16. oktober 2023.

Læs hele udkastet til ændringerne af indberetningsbekendtgørelsenTog og jernbaner