NYHEDER 2. JUL 2020 KL. 17:00

Egedal Kommune justerer lokale buslinjer

Af: Redaktionen

Fra 28. juni blev flere busruter i Egedal Kommune ændret. Det er for at binde byerne bedre sammen, lyder det fra formanden for Teknik- og Miljøudvalget.


Egedal Kommune i Nordsjælland har i samarbejde med mobilitetsselskabet Movia ændret på ruteføringen og betjeningen af seks lokalruter. Ændringerne trådte i kraft den 28. juni 2020.
- Jeg er klar over, at det ikke er populært, men det har vi valgt, siger Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljø i Egedal Kommune til TV2Lorry.


Ifølge Bo Vesth er årsagen til de ændrede buslinjer, at byrådet vil styrke forholdet mellem land og by.
- Vi har et ønske om at lave en bedre busbetjening for de nære og mindre bysamfund. Vi fokuserer på de mindre byer, så vi binder vores mindre byer bedre sammen med de større byer, fortæller Bo Vesth.


Ændringerne rummer alt fra eksempelvis nedlagte såvel som nye stoppesteder, ekstra aften- og weekendafgange og nyt afgangstidspunkt på forskellige linjer.


Hovedbyerne i kommunen er Ølstykke og Stenløse. Fire stationer på S-togs linje København-Frederikssund ligger i Egedal Kommune, som også betjenes af den regionale buslinje 600S.Køreplaner

SENESTE NYT