NYHEDER 23. JUL 2020 KL. 08:00

Enhedslisten ønsker krav om mundbind i kollektiv trafik

Af: Redaktionen

Partiet vil sikre, at sårbare og udsatte borgere kan bruge kollektiv trafik på lige fod med andre. De øvrige partier vil se tiden an.


Enhedslistens transportordfører Peter Hvelplund foreslår at gøre brug af mundbind obligatorisk for passagerer i kollektiv trafik. Han siger:
- Der er en gruppe af borgere, som reelt bliver udelukket fra at bruge offentlig transport, og derfor må sundhedsministeren og transportministeren i fællesskab finde en løsning. Det er helt rimeligt at gøre det til et krav at bære mundbind i offentlig transport, for vi har en gruppe af borgere, som er sårbare og risikerer at blive smittet med dramatiske konsekvenser.

Mere end 130 lande - heriblandt også europæiske naboer som Tyskland og Frankrig - har indført krav eller anbefalinger om at bære mundbind i en eller anden udstrækning. Netop Tyskland og Frankrig har krav om mundbind i kollektiv trafik.

Transport- og sundhedsordførerne fra de øvrige partier er ikke totalt afvisende overfor Enhedslistens forslag om brug af mundbind i kollektiv trafik – blot mener de, at tiden ikke er den rette lige nu, og heller ikke, at kravet om mundbind skal være generelt. Flere partier ser kravet som en mulighed i en evt. 2. bølge af corona-smitte.

(Kilde: DR Nyheder)

 Corona

SENESTE NYT