NYHEDER 2. DEC 2021 KL. 16:00

Esbjergs nye elbusser kører gratis første dag

Af: kollektivtrafik

Søndag 12. december er det første arbejdsdag for de 29 batteri-elektriske susser, som skal betjene bassagerne på Esbjergs bybus-linier. Op til premieren opfordrer Esbjerg Kommune alle borgere til at byde busserne velkomne og byder derfor på gratis kørsel med alle bybusser hele søndagen


De nye batteri-elektriske busser kører Esbjerg frem som den største by i Danmark, hvor hele bybusnettet er blevet 100 procent elektrisk.

- De nye elbusser er en gevinst for klimaet, komforten og bymiljøet i Esbjerg, og vi glæder os til at sætte dem i drift. Det skal selvfølgelig fejres med en gratis tur, siger formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S). Han fremhæver, at de nye el-busser giver en årlig CO2-besparelse på 2.700 ton, hvilket er endnu en milepæl på vejen mod, at Esbjerg Kommune er klimaneutral i 2030.

De nye busser kommer til at præge bybilledet, da de er markant mere støjsvage end de nuværende dieselbusser. Med busserne bliver der også sagt farvel til dieselbussernes udstødning.

 Energi og miljø