NYHEDER 22. NOV 2018 KL. 11:15

Film viser hverdagsglimt af den kollektive transport i Holbæk

Af: kollektivtrafik

Film viser hverdagsglimt af den kollektive transport i Holbæk

Et nyt biografspot viser glimt af den offentlige transport i Holbæk. Trafikselskabet Movia har lavet filmen, der har borgere i Holbæk som ”stjerner”. Filmen er optaget i busser, lokaltog og flextrafik i Holbæk Kommune og er den første i en række af film, som Movia laver om borgere i den offentlig transport

Med en ”stjernebesætning” af lokale borgere og chauffører viser den lille 30-sekunders film, hvordan den offentlige transport i Holbæk binder by, land og borgere sammen. I filmen fortæller borgerne deres egne små historier fra hverdagslivet i Holbæk, hvor de er på vej til eller fra sommerhuset, byen, rehabilitering, skole og træning.


Det er Trafikselskabet Movia og DOT, der står bag filmspottet, og Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann er overvældet over den positive modtagelse, som filmen har får i Holbæk.


- Det kan godt virke lidt voldsomt, når man tropper op med et filmhold i bus og tog. Men vi er blevet taget virkelig godt imod alle steder. Vi fik indtryk af at Holbæk er en by med et stærkt fællesskab, og derfor håber vi, at der er noget i den korte biografspot, som alle i Holbæk kan identificere sig med, siger hun og peger på ,at Movia gerne vil sætte fokus på de mennesker, der kører med trafikselskabets busser og tog - og på deres historier snarere end på systemer og bustyper.


- Vi er meget glade for filmen, fordi den handler om meget mere end offentlig transport. Den handler om kommunens borgere og værdien af den offentlige transport i vores lokalområder. I filmen får vi borgernes historier om både hverdagen og fritiden. Alt dét vi gerne vil give vores borgere en nem transport til og fra, og hvordan det binder det hele sammen, siger John Harpøth, der er viceborgmester og formand for Udvalget for Klima og Miljø i Holbæk Kommune.


Flere filmspots er på vej
Det er ikke kun Holbæks borgere, som får mulighed for at fortælle deres historier på film. Som del af et pilotprojekt har Movia allerede filmet lignende spots i samarbejde med Hørsholm og Ringsted Kommune.


Senere vil flere kommuner få tilbuddet om en ”kommunefilm”, som fortæller borgernes egne historier om, hvor de tager hen med den offentlige transport.


Movia’s film om den offentlige transport i Holbæk er lavet i samarbejde med Holbæk Kommune og kan ses i biografen i Holbæk indtil uge 50.
SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE